Två anhållna efter polisjakt i 200 kilometer i timmen

Jakten gick i farter stundtals upp emot 200 kilometer i timman. Två personer greps och sitter nu anhållna misstänkta för en lång rad brott.

Två personer sitter anhållna, misstänkta för en lång rad brott efter en polisjakt på måndagseftermiddagen.

Två personer sitter anhållna, misstänkta för en lång rad brott efter en polisjakt på måndagseftermiddagen.

Foto: Johan Nilsson/TT

Lönneberga2020-06-09 10:37

Jakten började på måndagseftermiddagen i Lönneberga, där föraren av den aktuella bilen vägrade stanna i en av polisens trafikkontroller. Det blev ett efterföljande som varade i ett par mil.

– Det blev mycket höga farter, säger Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn. Stundtals uppemot 200 kilometer i timman.

Jakten gick i våldsam fart från Lönneberga, genom Silverdalen och Vena. På vägen krockade de flyende med en annan bil, som de körde om lite för snävt. 

– Föraren i den omkörda bilen upplevde det som om de försökte preja honom av vägen, säger Anders Hultman. 

Men i Främsteby lyckades de flyende ta sig in på en liten väg och vid en vändplan dumpade de bilen och sprang från platsen. En polishund tillkallades och kunde snabbt spåra upp de båda, en man i 35-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern.

De båda greps och sitter nu anhållna hos polisen i Västervik, misstänkta för en lång rad brott. Bland annat för stöld av fortskaffningsmedel, alltså bilen de färdades i. Föraren misstänks dessutom för en lång rad trafikbrott under den våldsamma färden. Bland annat grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri och smitning från trafikolycka.

– Båda två är kända av oss sedan tidigare, säger Anders Hultman, och nu i eftermiddag kommer vi att höra dem ytterligare för att få en klarare bild.

Tidigt på måndagsmorgonen gick polisen också ut på sociala medier och efterlyste vittnen till den våldsamma färden.
 

Karta: Vena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!