Kindas Luciakandidater 2004

Ända sedan den första Luciatävlingen i Kinda genomfördes 1948 är det Kinda-Postens läsare som avgjort vem som ska bli Lucia. Så även i år, då den 57:e ljusdrottningen ska utses. I dag startar tävlingen på allvar i och med att de fem kandidaterna presenteras här intill.

5) Sandra Johansson, Kisa. Foto: Per Svensson-Borrud/ Pelles Photo

5) Sandra Johansson, Kisa. Foto: Per Svensson-Borrud/ Pelles Photo

Foto:

Lucia 20042004-11-01 07:59

Tävlingen om Kindabygdens Lucia har alltså genomförts årligen sedan 1948, då Britta Ekström valdes till kommunens första folkvalda ljusdrottning.
I onsdags samlades tidningens Luciajury för att välja ut årets fem kandidater bland det rekordstora antalet bilder som skickats in.
Och det är bland kandidaterna Sandra Johansson, Kisa, Lovisa Gustavsson, Frössvik, Martina Bellman, Hycklinge, Line Enocksson, Kisa och Lina Jonasson, Kisa som Kindabygdens Lucia 2004 ska koras.
Det är nu upp till tidningens läsekrets att avgöra vem av de fem kandidaterna som ska bära Luciakronan vid högtiden i Horns kyrka söndagen den 12 december.

Röstsedlar
Från och med i dag och fram till och med fredagen den 26 november kommer röstsedlar att vara införda i tidningen. Det är endast dessa röstsedlar som gäller och endast en röst per person.
Det går däremot bra att skicka flera röstsedlar i samma kuvert, även om man röstar på olika kandidater. Men kom ihåg att kandidatens nummer måste ringas in på varje röstsedel och att namnet på den som röstar måste fyllas i på varje röstsedel.
Senast den 26 november måste röstsedeln var inlämnad för att den ska räknas i årets Luciatävling.
Med början senare i veckan kommer de fem kandidaterna att presenteras lite närmare. När ni sedan bestämt er för vem ni vill se som Kindabygdens Lucia 2004 är det bara att ringa in kandidatens nummer, fylla i röstsedeln och skicka den till oss.
Adressen är Kinda-Posten, Storgatan 3, 590 40 Kisa. Det går också bra att lämna in röstsedeln i tidningens brevinkast på Storgatan 3, eller komma in på redaktionen med den.
Kinda Sparbanks kontor i Rimforsa, Horns Café & Restaurang i Horn samt Pelles Photo i Kisa tar också emot röstsedlar. På dessa platser liksom i Kinda-Postens skyltfönster kommer bilder på de fem Luciakandidaterna att finnas.

Kröns i kyrkan
Intresset för Luciatävlingen brukar vara mycket stort. I fjol inkom hela 1 366 röstsedlar och av dessa fick den vinnande kandidaten Annemo Härnström från Kisa drygt 300, vilket gjorde henne till Kindabygdens Lucia 2003.
Bland alla som röstat på den blivande Lucian drar vi också tre vinnare som får en lott som tack för hjälpen med röstningen.
Onsdagen den 1 december avslöjas vem som blivit Kindabygdens 57:e Lucia och samma dag presenteras också årets Lillucia, som utses av medarrangerande Horn/Hycklinge IF.
Själva Luciahögtiden hålls traditionsenligt i Horns kyrka söndagen den 12 december, då Kindabygdens 57:e folkvalda Lucia kröns.
Där genomförs också i vanlig ordning ett omfattande program där körer från Horns församling och Horns Musikkår medverkar.
Förutom Kinda-Posten är Horn/Hycklinge IF och Horns församling medarrangörer. I dag drar den 57:e Luciatävlingen i Kinda i gång på allvar och nu väntar en spännande tid.
Inte minst för de fem kandidater som tagits ut i årets tävling.

3) Lovisa Gustafsson, Frössvik. Foto: Per Svensson-Borrud/ Pelles Photo
3) Lovisa Gustafsson, Frössvik. Foto: Per Svensson-Borrud/ Pelles Photo
Fakta
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om