Dags att rösta fram Virserums Lucia

Virserums Luciakommitté har nu valt ut sju stycken kandidater som alla aspirera på titeln Virserums Lucia 2005. Så nu återstår bara allmänhetens jobb att rösta fram årets ljusdrottning.

Sara Eriksson Foto: Thornbergs Foto Björn Strid AB.

Sara Eriksson Foto: Thornbergs Foto Björn Strid AB.

Foto:

Lucia 20052005-11-15 07:52

Det är VSGF:s gymnastikorganisation i samarbete med Virserums församling och Vimmerby Tidning som arrangerar Virserums Lucia. Och som traditionen bjuder inleds nu en omröstning där allmänheten får lägga sin röst på vem de vill se som Lucia. Röstningslådor kommer att vara utplacerade i butikerna Berns guldsmedsaffär, Margitas blommor, Ica Krysset och Konsum. Det kommer även att finnas röstningstalonger i Vimmerby Tidning som skickas in till Luciakommittén. Under de närmaste veckorna kommer vi att presentera årets kandidater med korta personporträtt. Omröstningen kommer att pågå fram till och med den 24 november och sedan påbörjas kommitténs arbete med att räkna samman rösterna. Årets kandidater är följande: 1. Ronja Gustafsson, 2. Jenny Jonasson, 3. Rebecka Lindström, 4. Pernilla Gandskog, 5. Malin Falk, 6. Elin Starkenberg, 7. Sara Eriksson.


Här har ni en tjej som gärna vill resa jorden runt i framtiden, men just nu är det innebandy som gäller samt att umgås med vänner och pojkvännen.

- Lucia är en fin tradition som jag har tyckt om sedan jag var liten, säger Ronja Gustafsson som är luciakandidat nummer ett.
Nästa höst har hon planer på att börja på floristlinjen för det är blommor som gäller för denna Virserumstjej.
- Det är kul att jobba med blommor för man får arbeta med händerna, säger Ronja Gustafsson.
Och naturligtvis har hon en favoritblomma och det råkar vara Smålands landskapsblomma Linnéa. Den bästa högtiden på året är jul, då hon får umgås med familj och vänner men hon byter gärna vintern mot sommaren då det är varmt och skönt.


Här har vi en framtida flygvärdinna som kan tänka sig att flytta till det stora landet i väster.

Eftersom Jenny Jonasson kan tänka sig att bo i USA så är naturligtvis hennes favoritämne i skolan engelska. På sin fritid ägnar hon sig åt att titta på film och läsa böcker när hon inte umgås med sina kompisar och familjen. Favorithögtiden är jul då hon får träffa hela släkten och förhoppningsvis så får hon en skiva i julklapp med sin favoritartist Justin Timberlake. Hennes käraste ägodel är hennes kudde som hon haft sedan hon var liten.
- Lucia är en fin tradition tycker jag, säger Jenny Jonasson Luciakandidat nummer två.


Rebecka Lindström är Luciakandidat nummer tre och hon är en mycket energisk tjej som älskar att sporta.

Idrotten tar en mycket stor plats i hennes liv då hon både spelar innebandy och fotboll i VSGF. Och det framtida yrkesvalet är naturligtvis att bli idrottslärare. Vid sidan av allt idrottande så spelar hon även fiol och umgås med vänner. Hennes favoritmat består utav grillat kött med pasta men även tacos står högt upp på listan över den bästa maten. Hennes käraste ägodel är det halssmycke hon fick på konfirmationslägret.
- Lucia är mysig tradition med mycket levande ljus, säger Rebecka Lindström.


Här har vi en tjej som tycker om att ta ton i kyrkan då hon sjunger i kören. Annars så är det scouterna som gäller för denna Virserumstjej.

Pernilla är inte den som tackar nej till goda kakor och bakelser för hennes framtidsdröm är att bli konditor. För att nå detta mål tänker hon läsa på livsmedelsprogrammet på gymnasiet. Hennes favoritblomma är rosor och de får gärna vara i hennes favoritfärg rosa. Och om hon stoppar i en skiva i cd-spelaren så får det gärna bli något med Fame Factory deltagaren Jimmy Jansson.
- Jag tycker att det är mysigt att vara i kyrkan vid Lucia, säger Pernilla Gandskog, Luciakandidat nummer fyra.


Malin Falk är en tjej som vill göra lumpen och utforska världen innan hon ger sig på en journalistisk bana.

Det blir mycket sport på fritiden för Malin då hon både spelar fotboll och innebandy och emellanåt händer det att hon även åker skidor. När hon inte sportar så både skriver och fotograferar Malin en hel del. Men naturligtvis finns det även lite tid över för att umgås med familj och vänner. Hennes käraste ägodel är hennes fotoalbum och favoritblomman är liljekonvalj för att den är så vacker och luktar gott. När hon får välja vad hon vill äta så blir det något thailändskt som serveras.
- Luciafirandet är mysigt och lyser upp när det är som mörkast, säger Malin Falk.


Att pyssla med hästen och spela innebandy är Luciakandidat nummer sex Elin Starkenbergs favorit- sysselsättning.

- Jag tycker att Lucia är en fin tradition med mycket levande ljus och det är viktigt att man håller på traditionerna, säger Elin Starkenberg.
Till våren är det dags att välja inriktning till gymnasiet och där har hon redan sitt mål klart. Elin vill utbilda sig inom vårdyrket för hon vill hjälpa människor som har det svårt. Hennes favoritdjur är naturligtvis hästar och då speciellt hennes egen häst Bucken som hon lägger ned mycket av sin fritid på. Annars finns det alltid lite tid över för att umgås med vänner och familj.


Här har vi en kemiintresserad tjej som ska läsa på naturvetenskapliga programmet på gymnasiet.

Luciakandidat nummer sju, Sara Eriksson tycker om att både spela fotboll och piano på sin fritid när hon inte umgås med sin familj och vännerna. Favoritmaten består av mormors hemlagade ugnsstekta gädda med vit sås och kokt potatis. När hon lyssnar på musik så blir det en hel del klassiker som snurrar i cd-spelaren som Elvis Presley och Beatles. Hennes favoritårstid är hösten då hon kan gå ut på långpromenader och titta på alla vackra löv i olika färger.
- Lucia är en fin tradition med fina sånger och levande ljus, säger Sara Eriksson.

Ronja Gustafsson Foto: Thornbergs Foto Björn Strid AB.
Ronja Gustafsson Foto: Thornbergs Foto Björn Strid AB.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om