Jenny Jonasson är årets Lucia i Virserum

I mitten av förra veckan avslutades årets Luciaomröstning i Virserum och under fredagskvällen samlades Luciakommittén för att räkna röster och se vem Virserumsborna vill ha som ljusdrottning 2005.

Förra årets Lucia Josefine Persson överräcker en blomsterkvast och gratulerar sin efterträdare som är 15-åriga Jenny Jonasson.

Förra årets Lucia Josefine Persson överräcker en blomsterkvast och gratulerar sin efterträdare som är 15-åriga Jenny Jonasson.

Foto:

Lucia 20052005-11-28 08:03

Över 1 000 personer var med och lade en röst i årets omröstning. Efter att alla talongerna var räknade stod det klart att 15-åriga Jenny Jonasson blivit utsedd till Virserums Lucia 2005. En delegation som bestod av VSGF:s Madelaine Lindström och förra årets Lucia Josefine Persson begav sig hem till Jenny Jonasson för att meddela den glada nyheten.

Överraskad
Det var en mycket förvånad tjej som öppnade dörren och tog emot delegationen. Josefin Persson överlämnade en blomsterkvast och gav sin efterträdare en varm kram och gratulerade henne.
- Det här var väldigt överraskande men jag hade ju naturligtvis hoppats men inte vågat tro på det, säger Jenny Jonasson.
Nu väntar en häktisks tid för årets Lucia med både utprovning av ljuskronan och intensifierade repetitioner av sånger och texter tillsammans med de andra tjejerna som ska ingå i Luciatåget.

Favoritlåt
Jenny har redan hunnit skaffa sig en favoritlåt bland visskatten av julmusik.
Det är musikstycket Det strålar en stjärna som ligger henne varmast om hjärtat och denna låt får hon möjlighet att sjunga när hon ska leda årets Luciatåg.
Det är den 13 december som Jenny tillsammans med sina tärnor kommer att skrida fram till altarrunden i Virserums kyrka som årets ljusdrottning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om