Lisa är Silverdalens Lucia

Med drygt 30 procent av de 1 047 rösterna var Lisa Engborg majoritetens favoritkandidat. På lördag kröns hon till Silverdalens Lucia, tillsammans med lill-Lucian Mathilda Ström.

Lucior gånger två. Lisa Engborg blev Silverdalens Lucia och uppvaktas av lill-Lucian Mathilda Ström.

Lucior gånger två. Lisa Engborg blev Silverdalens Lucia och uppvaktas av lill-Lucian Mathilda Ström.

Foto:

Lucia 20052005-12-05 07:51

Det var också Mathilda som var först på plats att gratulera Lisa, när alla röster hade räknats på söndagsförmiddagen. Att det just var Lisa som blev Lucia tyckte Mathilda var extra roligt eftersom det är hennes jazzdanstränare.
- Åh vad roligt, sade Lisa när Luciakommittén tillsammans med lill-Lucian ringde på dörren för att gratulera med tårta och blommor.
- Vilken överraskning. Det här ska bli spännande.

Intensivt program
Nu väntar en intensiv period för Lisa, Mathilda och de fyra tärnorna. Först ut är själva kröningsceremonin den tionde december i Folkets hus, där Björn Lockström kommer att kröna Lisa till den 48:e Lucian i Silverdalen. Dagen efter ska de göra ett framträdande för pensionärerna i Silverdalen och på själva Lucia-dagen är programmet tight med besök på diverse företag i Hultsfred.
Till sin hjälp vid kröningsceremonin har Lisa och tärnorna en Lucia-kör bestående av tidigare Lucia-kandidater och skolkören, ledda av Mathilda Einarsson och Erika Lindell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om