Camilla Hultsfreds Lucia

Nu står det klart vem som blir Hultsfreds Lucia 2006. Under måndagen räknades alla röster och då stod det klart att kandidat nummer två Camilla Näslund fått flest röster.

Camilla Näslund har blivit vald till Hultsfreds Lucia 2006 detta firade hon tillsammans med mamma Marie och storasyster Sandra med att äta tårta.

Camilla Näslund har blivit vald till Hultsfreds Lucia 2006 detta firade hon tillsammans med mamma Marie och storasyster Sandra med att äta tårta.

Foto:

Lucia 20062006-12-05 07:16

Årets Luciaomröstning har nu pågått i ett antal veckor och sammanlagt har 1 534 röster kommit in till Vimmerby Tidning varav 30 stycken var ogiltiga.
Av dessa hade 449 personer lagt sin röst på Camilla Näslund som därmed vann årets omröstning.
På måndagskvällen åkte en delegation från Vimmerby Tidning med tårta och blommor för att berätta den glada nyheten för den nyvalda Lucian.

Förvånad
När vi kör upp till huset ser vi hur någon tittar ut genom fönstret och det blir genast febril aktivitet där inne. Vi beger oss till ytterdörren där en mycket förvånad tjej möter oss.
Efter att den första chocken lagt sig så ställer vi naturligtvis frågan. Hur känns det?
- Det är jättekul att ha blivit Lucia men jag är lite förvånad, säger en omtumlad Camilla Näslund.
Mamma Marie som står bredvid är minst lika glad som sin dotter och har inte långt till glädjetårarna.
Camilla går första året på Estetiska programmet med inriktning musik på Hultsfreds gymnasium. För det här med musik är något som går som en röd tråd hemma hos familjen Näslund.
För pappa Crister har bland annat spelat i dansband och hemma i deras villa finns det fullt med instrument med allt från piano och gitarr till trummor. Den enda som inte spelar ett instrument är mamma Marie.
- Men det händer att jag kan vara med och spela tamburin, säger Marie Näslund och skrattar.
Camillas storasyster Sandra är också intresserad av musik och det händer att dessa två tjejer sätter sig ned för att spela gitarr ihop.

Sportar mycket
Men det är inte enbart musik som denna 16-åriga tjej ägnar sig åt. För mycket av fritiden går åt till att idrotta och då är det fotboll och gymnastik som gäller. Blir det någon tid över så spenderar hon den med pojkvännen Fredrik.
På lördag ska Camilla krönas i Hultsfreds kyrka då hon ska leda Luciatåget tillsammans med årets lilllucia Lili Olsen.
Det brukar alltid vara mycket folk i kyrkan vid denna högtid och nog pirrar det lite i magen på Camilla inför denna uppgift.
- Jag kommer nog att vara nervös men det ska gå bra, säger Camilla bestämt.
Av dem som röstat på Camilla har följande vinnare lottats fram, som får varsin trisslott med posten. Dessa är följande: Peter Nilsson, Hjorted, K-G Jonsson, Hultsfred och Eva Ingström från Vimmerby.

Vår tidning gratulerade årets Lucia i Hultsfred med en tårta.
Vår tidning gratulerade årets Lucia i Hultsfred med en tårta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om