Vem vill du se som Hultsfreds Lucia?

Nu är det äntligen dags att avslöja årets Luciakandidater i Hultsfred som alla aspirerar på titeln som 2008 års ljusdrottning.

Årets Luciakandidater i Hultsfred är följande: Från vänster: 1) Alexandra Edén, 2) Stina Eriksson, 3) Anna Holmqvist, 4) Linn Börjesson, 5) Jennifer Nilsson. Foto: Thornbergs foto, Björn Stridh.

Årets Luciakandidater i Hultsfred är följande: Från vänster: 1) Alexandra Edén, 2) Stina Eriksson, 3) Anna Holmqvist, 4) Linn Börjesson, 5) Jennifer Nilsson. Foto: Thornbergs foto, Björn Stridh.

Foto:

Lucia 20082008-11-21 13:05


Det var inget lätt val för Luciakommittén att välja ut kandidater till årets omröstning. För kommittén hade inte mindre än 22 ansökningar att gå igenom i år, men nu har de valt ut fem stycken tjejer som alla är beredda att ta på sig ljuskronan den 13 december.
Årets kandidater är följande: 1) Alexandra Edén, 2) Stina Eriksson, 3) Anna Holmqvist, 4) Linn Börjesson, 5) Jennifer Nilsson.
Nedan presenteras årets kandidater med korta personporträtt.

En månads röstning
Röstningstalonger finns i tidningen som du kan lämna in till gymnastikklubbens kansli på Västra Långgatan 57 eller Vimmerby Tidnings lokalredaktion i Hultsfred. Du kan också skicka talongen med post till Hultsfreds gymnastikklubb, Västra Långgatan 57, 577 31 Hultsfred.
Sista dagen för årets Luciaomröstning är satt till den sjunde december och sedan återstår endast rösträkningen för Luciakommittén.
Kröningen av årets Lucia kommer att ske i Hultsfreds kyrka lördagen den 13 december och vem vet kanske är det just din favorit som får skrida in i kyrkan med ljuskronan på huvudet.


Hultsfreds Lucia - 1 -

Snart lyfter planet för Alexandra då hon ska åka till England för att arbeta som aupair, men än så länge arbetar hon som vikarie inom vården.
I våras tog Alexandra studenten från omvårdnads- programmet och i framtiden vill hon gärna utbilda sig till sjukgymnast.
På fritiden gillar Alexandra att träna, rida och umgås med vänner.
När jag frågar Alexandra vad hon tycker om lucia svarar hon att det är en mysig högtid.













Hultsfreds Lucia - 2 -

Stina Eriksson är en glag, positiv och social tjej som alltid har nära till skratt. Hon går andra året på estetprogrammet med inriktning musik och när vi pratar om framtiden och vad Stina vill göra efter gymnasiet säger hon"jag har redan bestämt att jag ska flytta till Stockholm och plugga vidare, kanske inom design eller teater." På fritiden är det träning, vänner, sång och piano som gäller. "Lucia är en mysig tradition med ljus i mörkret, man får en myskänsla i hela kroppen", avslutar Stina.













Hultsfreds Lucia - 3 -

Anna är 16 år och går omvårdnads- programmet, det passar henne perfekt! Hon beskriver sig själv som omtänksam och framtidsdrömmen är att arbeta i fattigare länder där hon kan hjälpa andra människor till ett bättre liv. Annas intressen är att dansa, träffa sina vänner och umgås med pojkvännen. När jag frågar Anna vad hon tycker om lucia säger hon "lucia är en mysig tradition med mycket ljus och värme."













Hultsfreds Lucia - 4 -

Livet för Linn kretsar kring hästar. Hon har en egen häst och berättar att det är mycket jobb men otroligt roligt. Linn läser på samhällsprogrammet med inriktning mot ekonomi och tycker att hon gjort rätt val. Jag frågade Linn om hon visste något om nomineringen till Hultsfreds lucia och hon berättar att hon hade sina aningar. "När ni ringde blev jag förvånad och glad, lucia är en sådan mysig tradition", avslutar Linn.













Hultsfreds Lucia - 5 -

Jennifer är tjejen som firat lucia varje år sedan barnsben. "Det är en viktig tradition för mig", berättar hon. Jennifer är 16 år och beskriver sig själv som glad, omtänksam, utåtriktad och målinriktad. "Jag vet vad jag vill". Jennifers intressen är att umgås med familjen och vänner samt att träna fotboll. Några framtidsdrömmar Jennifer har är att utbilda sig till polis, bilda familj och ha en bra hälsa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om