Victoria Larsson är årets Lucia i Silverdalen

Folket i Silverdalen har sagt sitt i frågan om vem som ska bli årets Lucia på orten. Deras val blev Victoria Larsson som nu får äran att bära ljuskronan under Luciafirandet i Folkets hus på lördag.

Victoria Larsson är Silverdalens Lucia 2008.

Victoria Larsson är Silverdalens Lucia 2008.

Foto:

Lucia 20082008-12-08 07:44


Luciakommittén i Silverdalen samlades under lördag förmiddag för att räkna samman de 1 407 rösterna som kommit in. När sammanräkningen var avklarad visade sig det att 15-åriga Victoria Larsson hade vunnit omröstningen.
Senare på eftermiddagen åkte Luciakommitténs Annelie Axelsson, Nikoletta Brangoudi och Kia Andersson hem till den nya Lucian för att berätta den glada nyheten. Med sig hade de även årets Lill-lucia Jennifer Folkesson som fick äran att överräcka en vacker blomsterbukett till den nya ljusdrottningen.
Det var en mycket häpen tjej som öppnade ytterdörren när delegationen ringde på.
- Jag är glad men väldigt förvånad för jag trodde inte att det skulle bli jag, säger en sprudlande glad Victoria Larson.
Bakom Victoria samlas hela familjen Larsson som består av mamma Jenny, pappa Magnus och småbröderna Axel och Adam och det syns att de är mäkta stolta över sin ljusdrottning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om