Stämningsfull Lucia i Virserum

På tröskeln till kyrkan stod hon där klädd i vitt och med ljus i sitt hår. Virserums Lucia hade kommit för att skingra mörkret och sprida glädje och värme omkring sig under årets Luciahögtid i Virserums kyrka.

Virserums Lucia Erika Eklöf skred in i kyrkan och spred värme och glädje tillsammans med sitt följe av tärnor.

Virserums Lucia Erika Eklöf skred in i kyrkan och spred värme och glädje tillsammans med sitt följe av tärnor.

Foto:

Lucia 20092009-12-14 08:12


Efter att kyrkklockornas ringande ebbat ut slogs porten upp och årets Lucia Erika Eklöf skred in i kyrkan tillsammans med sina tärnor Anna Ekelundh, Sofia Össmar, Frida Olausson och Fanny Willgård. De följdes av ett tiotal yngre tärnor från kyrkans båda barnkörer Joykidz och Korallerna.
De vandrade fram till altarrunden under sång och besökarna i den nästintill fullsatta kyrkan stod upp och välkomnade sin ljusdrottning.
Under ledning av Stefan Andersson framförde flickorna flera av våra mest älskade julsånger under Luciahögtiden och med sina vackra röster så spred de julens glada budskap i kyrkorummet med sånger som "Julen är här" och "Tänd ett ljus".

Kröntes med smycke
Kvällens höjdpunkt var när kyrkoherde Ola Sandberg och förra årets Lucia Amanda Persson förrättade årets kröning av ljusdrottningen Erika Eklöf. Enligt traditionen får Lucian ett vackert halssmycke som är skänkt av den lokala guldsmeden Tomas Bern. Och det var med varsam hand som kyrkoherden tillsammans med Amanda hängde det vackra smycket runt Erikas hals.
Även tärnorna fick ta emot en gåva i form av var sitt armband som ett minne från denna mycket speciella dag.
Efter denna mycket stämningsfulla kväll tågade Virserums Lucia med sina tärnor ut i decemberkvällen för att fortsätta sprida ljus och värme till sina medmänniskor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om