Elin Nyberg är Hultsfreds Lucia 2010

Årets omröstning av Hultsfreds Lucia är nu avslutad och efter att Luciakommittén räknat alla 1 372 rösterna stod det klart att Hultsfreds nya ljusdrottning heter Elin Nyberg.

Elin Nyberg är Hultsfreds Lucia 2010.

Elin Nyberg är Hultsfreds Lucia 2010.

Foto:

Lucia 20102010-12-08 07:18

Det var en mycket förvånad och glad tjej som öppnade dörren när vår tidning tillsammans med Åsa Arthursson från Hultsfreds gymnastikklubb och förra årets Lucia Ida Steen knackar på hemma hos familjen Nyberg på Mellangården i Norrhult utanför Hultsfred.
Ida förmedlar den glada nyheten till sin efterträdare och ger henne en varm kram.
- Det känns jätteroligt att bli Lucia samtidigt som jag är jättechockad, jag trodde inte att det skulle bli så här, säger en mycket omtumlad nyvald Lucia efter att nyheten har sjunkit in.
Mamma Britt-Marie som står bredvid är minst lika glad som sin dotter och har inte långt till glädjetårarna.

Vill jobba med barn
Elin går andra året på omvårdnadsprogrammet på Hultsfreds gymnasium och hon har redan klart för sig vad hon vill ägna sig åt i framtiden.
- Jag vill jobba med människor och då speciellt med cancersjuka barn. Därför kommer jag att vidareutbilda mig till barnsjuksköterska efter att jag tagit studenten, berättar Elin Nyberg.
Men den nyvalda Lucian har inte enbart en stor kärlek till sina medmänniskor utan är även en stor djurvän, för hemma hos familjen Nyberg har man inte mindre än fyra stycken fyrbenta familjemedlemmar, nämligen två katter och två hundar. Det senaste tillskottet till familjen är endast 15 veckor gammal och är Elins alldeles egna hund Charlie som är av rasen schitzu.
- Det var en tidig julklapp som jag fick för tre veckor sedan, berättar Elin samtidigt som hon plockar upp lilla Charlie i famnen och kramar honom ömt och han besvarar ömhetsbeviset genom att slicka matte i ansiktet.

Älskar att sjunga
Elin är en mycket aktiv ung kvinna som på sin fritid bland annat tränar på gym men också umgås med vänner och familj och då inte minst med pojkvännen Alexander.
Men Elin har många strängar på sin lyra och ett av hennes största fritidsintressen är nämligen att sjunga.
- Tidigare har jag sjungit både i ungdomskören och kyrkokören i Vena, men nu har jag bestämt mig för att börja i Hultsfred kyrkokör, berättar Elin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om