Felicia spred julstämning i Virserums kyrka

Inför en fullsatt kyrka blev Felicia Axelsson krönt till Virserums lucia i lördags. -Vi kan väl alla låta oss inspireras att bli ljusbärare i det lilla, säger kyrkoherde Ola Sandberg i sitt högtidstal.

Kyrkoherde Ola Sandberg krönte Felicia Axelsson.

Kyrkoherde Ola Sandberg krönte Felicia Axelsson.

Foto:

Lucia 20142014-12-16 10:19


Det var ordentlig julstämning i Virserums kyrka i lördags när lucia Felicia Axelsson och hennes tärnor lyste upp den mörka kvällen tillsammans med barnkören.
Lucia och tärnorna läste verser.
- Jag kommer när mörkast det är på jorden, hälsade Felicia Axelsson välkommen.
Det bjöds på riktigt stämningsfulla julsånger, allt från klassikerna till Triads "Tänd ett ljus" och John Lennons "Happy Xmas (War is over)", men även på lite allvarligare inslag i form av Ronan Keatings "Winter song".

Lämnade över smycken
Ola Sandberg krönte Felicia Axelsson och lämnade tillsammans med förra årets lucia Madelene Alvarsson över smycken skänkta av Vimmerby tidning till lucia och tärnor.
-Felicia, vet du att ditt namn betyder "Stor lycka", sa han vid kröningen.
Ola Sandberg pratade i sitt högtidstal om hur vi alla kan bli ljusbärare.
- Det sitter många stolta föräldrar här i kväll. Och vi måste tro på framtiden.
Han berättade om den ursprungliga Lucia på Sicilien.
-Hon stod upp mot makten. Vad ska vi stå upp för idag? Vår kollekt i kväll går till Musikhjälpen, och det påminner oss om att det finns människor där ute som står upp för framtidstro, engagemang och kärlek. Vi kan alla bli inspirerade av dessa ljusbärare som ger sig ut och kämpar för fred, för människors lika värde och mot sjukdomar.
Ola Sandberg säger att det är självklart att alla inte kan ge sig ut i världen och kämpa, men att vi alla kan göra något i vardagen i det lilla.
-Vi kan alla välja att göra det goda, det påminner Lucia oss om.

Julstämningen var på topp i Virserums kyrka.
Julstämningen var på topp i Virserums kyrka.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om