Arrangören satsar mer än någonsin

Banor förbereds, traktorer trimmas, husvagnarna ställs i ordning inför helgen och alla traktorfantaster laddar för de aktiviteter och tävlingar som ska hållas på G&B Arena i Målilla. Det vankas Tractor Power weekend.

Surhålet lockar stor publik och det hurras friskt när förarna får hoppa ner i gyttjan på grund av att traktorerna inte tar sig igenom helt till andra sidan.

Surhålet lockar stor publik och det hurras friskt när förarna får hoppa ner i gyttjan på grund av att traktorerna inte tar sig igenom helt till andra sidan.

Foto: Annika Stagård

MÅLILLA2018-06-27 21:30

Nyheter för i år är dels Euro Challenge i klassen FarmStock 4,5 ton där det är team från hela Europa som kommer och tävlar. Detta kan man se om man är på plats under lördagskvällen.

En annan nyhet är att Motorcrossklubben i Målilla kommer köra Tractorkross på deras bana som också finns där på arenan. Det går till som så att tre trimmade traktorer startar i varje heat och det gäller att komma först in i svängen efter startrakan, precis som på vanlig cross. Finalheat både fredag och lördag för att kvalificera sig till söndagens final i denna gren.

Givetvis återkommer förra årets nyhet och succé, traktorfotboll där två lag med tre traktorer vardera spelar fotboll på en jätteplan. Även den publikfriande surhålskörningen, traktorrace, traktorspeedway och andra grenar inom traktorpullingen kommer fylla agendan denna helg tillsammans med de utställare som är på plats.

Christian Rudén, som är en av arrangörerna av denna helg, tävlar själv och har nu helrenoverat sin tävlingstraktor, Countdown, under vintern. Motorn har fått sig en genomgång så nu går traktorn på det mer miljövänliga bränslet, metanol, vilket är samma bränsle som speedwaycyklarna körs med. Traktorn har testkörts vid några tävlingar i Holland och nu ser Christian fram emot att få köra den på hemmabanan i Målilla under Tractor Power Weekend.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om