Barnens lekstuga förstörd i brand

Bara några sotiga rester finns nu kvar av barnens lekstuga vid Venhaga förskola i Målilla, efter en brand natten till onsdag. "Men barnen verkar ha tagit det bra" säger rektorn Johanna Ulvenhag.

Barnens lekstuga blev totalförstörd vid branden under natten till onsdagen.

Barnens lekstuga blev totalförstörd vid branden under natten till onsdagen.

Foto: OLOF CARLSON

Målilla2020-08-26 14:20

– Det är klart att de har undrat och frågat, fortsätter hon, men pedagogerna har förklarat. Så det är lugnt på förskolan. Men visst är det tråkigt att det ska bli så här. Lekstugan var ju barnens, där skulle de ju leka och ha roligt.

Direkt på morgonen stängslades området kring lekstugan in med byggstängsel, för att barnen inte skulle komma i närheten och skada sig. 

Det var vid 02.45 på onsdagsmorgonen som räddningstjänsten i Målilla fick larm om branden. En lastbilschaufför hade sett lågorna och slog larm.

– När vi kom till platsen var lekstugan helt övertänd, säger räddningschefen i beredskap, Andreas Enberg, som är övertygad om att det inte börjat brinna av sig själv.

– Speciellt inte som det också har brunnit i en grillplats av cement, 20 meter från lekstugan. Det ser ut som om någon eldat papper och skräp i cementringen.

Nätet till ett fotbollsmål har också bränts sönder och ligger som en sotig, halvsmält hög på marken. För räddningstjänsten blev det dock en snabb insats, lekstugan kunde snabbt släckas ner. Sedan överlämnades ärendet till polisen, som också hade en patrull på plats under natten. Eftersom det inte fanns mycket kvar av lekstugan gjordes ingen teknisk undersökning.

– Eftersom räddningstjänsten gör bedömningen att det var liten spridningsrisk till övriga byggnader, har vi klassat händelsen som skadegörelse genom brand, säger Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!