Biogasförråd anses fult: "Skämmer hela Målilla"

Förrådet vid biogasmacken i Målilla är fult. Det menar en ortsbo som vänt sig till kommunen med synpunkten att det placerats på bästa och synligaste stället på hela handelsområdet. Helst skulle man se att konst fick smycka väggarna.

Biogasförrådet har fått en "fruktansvärd placering", menar en Målillabo, som tycker det skämmer hela Målilla, där det ligger på bästa och synligaste stället på hela handelsområdet.

Biogasförrådet har fått en "fruktansvärd placering", menar en Målillabo, som tycker det skämmer hela Målilla, där det ligger på bästa och synligaste stället på hela handelsområdet.

Foto: Charlotte Madestam

Målilla2021-09-01 06:00

Kommunen har fått in synpunkter från en Målillabo som inte skräder orden.

"Tycker att ni bör göra något åt den fruktansvärda placeringen av biogasförrådet på ”handelsområdet” i Målilla. Det skämmer ju hela Målilla", skriver personen som även skickat med en, som han tycker, fantastisk idé hämtad från Västerviks kommun där man låtit konstnärer smycka fasader och en gammal kraftstation bland annat.

undefined
Målillabon skickar med en idé, om att göra som i Västerviks kommun där man låtit konstnärer smycka fasader och en gammal kraftstation bland annat.

Lennart Davidsson, (KD) som var med och beviljade bygglovet i egenskap av vice ordförande i miljö- och byggnadsnämnden, har inte tänkt alls i de banorna.

– Utan nämnden tyckte hela initiativet med en biogasmack var lovvärt, säger han. Ärligt talat är det inget som stört mitt öga och jag har inte hört några synpunkter tidigare. Jag får nog åka förbi och titta.

När Vimmerby Tidning når Målillabon, som väljer att vara anonym, understryker även han att biogasmacken är ett bra initiativ. 

– Men man kunde försökt gömma förrådet bättre, så det inte är så i blickfånget. Jag tycker de gjort det bättre och snyggare i Högsby, tillägger han.

undefined
Målillabon säger sig ha blivit chockad över att biogasförrådet anses färdigt. Men något kan komma att hända. Tom Birgersson, projektledare på Hagelsrums Biogas, säger att tanken är att göra något mer, för att göra det lite roligare. Men att tiden inte funnits så här långt.

Tom Birgersson är projektledare på Hagelsrums Biogas:

– Det är svårt att gömma något på en öppen yta som i Målilla. I Högsby exempelvis är layouten annorlunda, säger han.

– Men vi har pratat med samhällsföreningen, det finns idéer och tanken är att göra något mer, för att göra det lite roligare. Vi har bara inte kommit dit än.

undefined
Satsningen på en biogasmack lovordas, men placeringen av förrådet gillas inte.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!