Bygger ut butiken – då beräknas satsningen vara klar

Coop-butiken i Målilla ska byggas ut. "Vi hoppas en större butik står klar sommaren 2022", säger ordförande Lars Elmborg.

Coops butik i Målilla har varit för liten länge. Nu ska den byggas ut.

Coops butik i Målilla har varit för liten länge. Nu ska den byggas ut.

Foto: Charlotte Madestam

Målilla2021-01-13 18:00

Styrelsen i Konsumentföreningen Coop Oskarshamn med omnejd har beslutat att börja projektera för en större butik i Målilla. 

Ett första skissunderlag ligger klart att använda när man går vidare i diskussionerna med kommunen, bland annat om vilket håll det lämpar sig bäst att bygga ut.

– Butiken har varit för liten och trång länge, säger Lars Elmborg. Med en större yta får vi en öppnare och ljusare butik, så kan vi samtidigt öka sortimentet.

undefined
Ordförande Lars Elmborg hoppas att Målilla ska ha en större butik till sommaren 2022.

Utan att nämna några siffror säger Lars Elmborg att Coopbutiken i Målilla alltid gått bra.

– Den är inte störst, men går bäst i Hultsfreds kommun. Läget gör sitt till, det är många förbipasserande som väljer att stanna till. Det var också positivt att man vågade satsa på en ny och större butik när den gamla förstördes i en brand och att man köpte ICA-butiken.

När skulle du säga att en större butik kan stå klar i Målilla?

– Vi hoppas komma igång på allvar i höst, eller så här dags nästa år, och att butiken är klar sommaren 2022, det är målsättningen, säger Lars Elmborg.

Butikschef Jessica Nilsson välkomnar satsningen.

– Vi har varit trångbodda sedan vi tog över ICA 2014, tidigare delade vi på alla varor och kunder. Så det här är jätteroligt. Målilla har alltid levererat, så det känns skönt att få något för det.

Hur viktig skulle du säga att satsningen är för butikens överlevnad?

– Väldigt viktig. I dag måste man ha mycket varor, och det kan vi inte ha när ytan är så liten. Det behövs för att hänga med i konkurrensen. 

Karta: Coop Målilla
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!