Cykeltur och gemenskap ger livskvalité

De har hunnit bli nära vänner under åren de trampat många mil tillsammans. Onsdagarnas cykeltur ger livskvalité för ett gäng Målilladamer.

Varje onsdagsförmiddag träffas ett gäng damer från Målilla PRO för en gemensam cykeltur. Ibland kan man vara så många som 12-13 stycken. Senast deltog Lena Ahlgren, Solveig Svensson, Anita Karlsson, Kajsa Holm och Ingegerd Larsson.

Varje onsdagsförmiddag träffas ett gäng damer från Målilla PRO för en gemensam cykeltur. Ibland kan man vara så många som 12-13 stycken. Senast deltog Lena Ahlgren, Solveig Svensson, Anita Karlsson, Kajsa Holm och Ingegerd Larsson.

Foto: Charlotte Madestam

Målilla2021-09-10 08:00

Det må bjuda på strålande sol eller regna, eller för den delen vara vinter – oavsett så träffas man varje onsdag för att göra en cykelutflykt tillsammans.

Längden varierar, det spelar mindre roll. Det viktigaste är att få en stund tillsammans.

– Hur långa turerna blir brukar avgöras av vädret och vilka som följer med, berättar Solveig Svensson. 

Just den här veckan valde man att cykla till Lillesjö badplats, annars kan det bli till Gårdveda kapell, Lions loppislada i Stora Aby eller speedwaybanan.

undefined
Cykelturerna går till olika ställen. När Vimmerby Tidning hälsade på stannade man vid Lillesjö badplats och njöt av fikat och gemenskapen.

Där plockas fikakorgen fram, och samtalsämnena varierar brett.

– Eftersom vi varit ihop så länge, vet vi var vi har varandra och kan vara väldigt öppna med varandra, säger Solveig.

– Har vi problem tar vi upp det också.

Traditionen är tio-elva år vid det här laget. Kajsa Holm var med från början och strax efter kom Solveig Svensson med i aktiviteten, som har sin grund i Målilla PRO. Ett medlemsskap där är ett måste.

– Jag gick med när jag slutat jobba. När man haft ett socialt jobb, då blir det tomt och ensamt att bli pensionär, säger Solveig.

Känslan av tomhet och ensamhet känns igen. Särskilt nu under pandemin har träffarna varit ännu mer betydelsefulla.

– Jag är änka sedan ett och ett halvt år, så vännerna är ännu viktigare för mig nu. Det är inte bra att sitta ensam hemma, utan jag tog steget direkt och gav mig ut, säger Kajsa Holm.

– Ja, man ser verkligen fram emot onsdagarna. De är heliga, man binder inte upp sig på annat då, fyller Anita Karlsson i.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!