Kommunal bonus till Dackarna efter SM-guld

Efter några ekonomiskt tuffa år kunde Dackarnas ekonomiansvarige glädja sig över ökade biljettintäkter under den framgångsrika säsongen i år. Dessutom kan klubben nu se fram emot en guld-bonus från Hultsfreds kommun.

Glädjen var stor när Dackarna tog SM-guld i år.

Glädjen var stor när Dackarna tog SM-guld i år.

Foto: Johannes Widergren

Målilla2023-10-26 09:22

Vimmerby Tidning har tidigare skrivit om att Dackarnas SM-guld i elitserien 2023 gav klirr i kassan. När 6377 personer såg finalen på Skrotfrag Arena i Målilla var det ett välbehövligt ekonomiskt tillskott.

– Det lättade upp tillvaron kan man säga. Vi är inte bortskämda med sådana siffror på våra matcher. Det var ett välkommet tillskott, sa Jon Lindberg, ekonomiskt ansvarig i klubbens styrelse, när han intervjuades av tidningen efter skrällen.

Med slutspelet inräknat landade publiksnittet på 2851 personer för hela säsongen. För klubben, som haft några tuffa år ekonomiskt, var det välkomna pengar.

Nu kan han och resten av styrelsen och hela klubben glädja sig åt ytterligare ett ekonomiskt tillskott. Och det kommer från Hultsfreds kommun.

I avtalet "Partner- & sponsoravtal för Elitserien mellan Målilla Motorklubb och Hultsfreds Kommun 2023 till 2025” står stipulerat när bonus ska delas ut. 

Varje bonustrappa är på 21 500 kronor. En utfaller vid kvarsfinal, nästa vid semifinal och den tredje och sista vid final. Eftersom Dackarna tog hem allt detta får de 64 500 kronor till klubbkassan.

Men utöver det finns också en gyllene bonus om Dackarna vinner finalen. Och i år blev det ju som bekant så och då tillkommer ytterligare 29 000 kronor. Totalt för klubben innebär det ett välkommet tillskott om 93 500 kronor.

Även Coop i Målilla gratulerade till Dackarnas SM-guld.
Även Coop i Målilla gratulerade till Dackarnas SM-guld.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!