Kafé Tre systrar inleder ny sommarsäsong

"Jag kan ju sitta och sticka om jag inte har något att göra". Så gick tankarna inför öppnandet av Kafé Tre systrar. Då hade man inte räknat med den succé det blev att öppna kafé i Vrånganäs.

Josefina Ljungqvist, Martina Wastring och Erika Gustavson varierar Kafé Tre systrars utbud efter säsong och vad man känner för att baka. Man använder gärna det naturen ger i egna trädgården, som rabarber till olika sorters kakor och sallad till smörgåsarna.

Josefina Ljungqvist, Martina Wastring och Erika Gustavson varierar Kafé Tre systrars utbud efter säsong och vad man känner för att baka. Man använder gärna det naturen ger i egna trädgården, som rabarber till olika sorters kakor och sallad till smörgåsarna.

Foto: Charlotte Madestam

Målilla2021-06-21 13:06

Nu går systrarna in på tredje säsongen med sitt lilla, men ack så välbesökta kafé i Vrånganäs gamla skola, längs vägen mellan Virserum och Målilla.

För första gången har de varit igång de flesta fredagar under hela vintern, med fortsatt stort gensvar trots att de inte kunnat tillåta inomhussittande gäster på grund av pandemin.

– Utöver våra bord i trädgården har vi även satt upp ett tält, för att underlätta när vädret är nyckfullt, säger Martina Wastring.

Nu gör hon och systrarna Josefina Ljungqvist och Erika Gustavson sig redo för sommarpremiären, fredagen veckan efter midsommar.

– I år har vi valt att bara ha öppet fredagar och lördagar för att mäkta med, det är ju mycket att göra både inför och efter öppningsdagarna. Att driva kaféet är dessutom lite mer komplicerat nu under pandemin.

Framgångssagan tror systrarna ligger i att det är en hemtrevlig känsla, hembakat, somliga har rent av någon relation till den gamla skolan och särskilt nu under pandemin upplever man att det uppskattas att göra något på hemmaplan.

– Vi blev alldeles överrumplade första säsongen, visste ju inte alls hur det skulle tas emot, sedan har intresset ökat hela tiden, så utöver stammisarna kommer det nya gäster hela tiden. Och det märks att de åker en bit.

Till det bakade använder man gärna det som erbjuds i trädgården och tanken är att utöka det närproducerade. Det nära samarbetet med lokala producenter uppskattas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!