De firade med whisky i glasen

Folk står i kö för att få vara med i Målilla Whiskyklubb. När man firade tioårsjubileum lät man utomstående gäster få en inblick i gemenskapen.

Sex olika sorter provades i ett blindtest.

Sex olika sorter provades i ett blindtest.

Foto: Privat

Målilla2019-04-01 10:30

Krister Eriksson hade erfarenheter av att bilda whiskyklubb från när han bodde i Västervik. Vid sin flytt till Målilla tog han konceptet med sig och undersökte intresset på nya hemorten.

– Det är tio år sedan nu, som vi bildade Målilla Whiskyklubb. För det visade sig finnas ett intresse även bland övriga på orten, så vi blev snabbt 14 medlemmar, berättar Krister Eriksson. Vi har valt att förbli en liten, sluten klubb annars skulle vi lätt kunna bli fler. Vi har kö och plockar in nya medlemmar när någon slutar, men det har bara hänt två gånger.

I dag är man 13 män och en kvinna, idel Målillabor som träffas och umgås kring ett gemensamt intresse för whisky.

– Några besitter en stor kunskap, och har utvecklat sitt intresse, andra nöjer sig med att tycka "den här whiskyn var god, den här var mindre god". Den sociala biten är ändå det viktigaste. Det är kul när det händer något även på små orter, utöver speedway, fotboll och bandy.

I lördags när man firade tioårsjubileum valde man dock att fira i större gemenskap. Medlemmarna hade bjudit in ett 25-tal gäster som fick vara med och prova sex sorter i ett blindtest, allt ifrån en mild, fin och fruktig japanare och tre svenska sorter till en rökigare, mer exklusiv whisky från Skottland. Allt under guidning av provledare Hans Nilsson, företrädare för High Coast Whisky i Ådalen.

Har du själv någon favorit?

– Ingen så rakt upp och ner, men gärna något som inte är så bränt, säger Krister Eriksson.

Målilla Whiskyklubb firade tioårsjubileum på Skeppet och bjöd in utomstående gäster, som fick ta del av gemenskapen.
Målilla Whiskyklubb firade tioårsjubileum på Skeppet och bjöd in utomstående gäster, som fick ta del av gemenskapen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om