"Visst blir det loppis i år, det räknar vi med"

Det säger loppisgeneralen Asta Petterson på Skeppet i Målilla. Förra säsongen blev det just inte mycket av loppisarna. Men i år ska skadan tas igen.

Det finns plats så det räcker för loppisarna, konstaterar Asta Pettersson och Bosse Bergman från Skeppet. Speciellt eftersom man fått lov att disponera den nya parkeringsplatsen också.

Det finns plats så det räcker för loppisarna, konstaterar Asta Pettersson och Bosse Bergman från Skeppet. Speciellt eftersom man fått lov att disponera den nya parkeringsplatsen också.

Foto: Olof Carlson

Målilla2022-04-08 10:00

– Det är i alla vall vad vi räknar med, fortsätter hon. Vi har sökt tillstånd hos både kommunen och polisen, men vi har inte fått svar än.

Men det kommer säkert, i god tid före premiären 28 maj. Loppisen på Atlanten i Målilla är ju ett väl inkört begrepp vid det här laget och intresset är stort. Både hos säljare och publik. I genomsnitt hade man runt hundra säljare varje gång, före pandemin.

– Det går inte en dag utan att någon ringer och frågar hur det blir i sommar. Och det är många långväga som hör av sig, säger Asta Pettersson.

En loppissommar blir det, det har styrelsen på Skeppet bestämt. Det är speciellt angeläget, eftersom pandemin satt käppar i hjulet de senaste två åren.

– Förra sommaren kunde vi ha två loppisar, varav den ena regnade bort helt och hållet, berättar Asta Pettersson.

Det blir en loppissäsong i Målilla, men den kommer inte riktigt att se ut som tidigare. Det har hänt en del på gräsmattan där man brukar hålla till. Skolan har exempelvis fått en ny stor parkeringsplats och dessutom har det byggts en, visserligen grund, men ändå en dagvattendamm. Och gräsmattan i övrigt har tagit en del stryk i processen.

– Men vi har fått löfte från kommunen att använda parkeringen, säger Asta Pettersson, som inte ser någon konflikt i det.

– Loppisarna är på lördagar, och då är inte skolan igång, säger hon. Och i övrigt får handlarna visa lite mer hänsyn till varandra och inte breda ut sig lika mycket som förr.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!