Misstänkt mordbrand i Målilla – kvinna anhållen

Ett uthus brann ner till grunden på söndagskvällen. Nu är en kvinna anhållen misstänkt för grov mordbrand alternativt mordbrand.

Det är ett större område som spärrats av under söndagskvällen för teknisk undersökning.

Det är ett större område som spärrats av under söndagskvällen för teknisk undersökning.

Foto: Jimmy Larsson

Målilla2022-03-07 12:08

Det är en kvinna i 25-årsåldern som är anhållen efter branden under söndagskvällen. Rubriceringen är antingen grov mordbrand alternativt mordbrand.

– Ärendet är åklagarlett och rubriceringen blir beroende på straffvärdet, säger Anders Hultman vid polisen.

Kvinnan anhölls klockan 04.10 under måndagsmorgonen.

– Hon ska förhöras med försvarare under eftermiddagen och vi håller vittnesförhör under dagen, säger Niclas Juneskog, utredningsledare vid polisen.

Han konstaterar att det uthus som brann ner till grunden under söndagskvällen inte var hennes egna. Platsen är avspärrad och under tisdagen ska en teknisk undersökning utföras av polisen.

Det var vid 18.10-tiden under söndagen som larm om brand inkom. Tre räddningstjänstenheter var på plats under kvällen: Hultsfred, Målilla och Mörlunda. På ledningscentralen berättade man att uthuset var övertänt redan när räddningstjänsten kom till platsen. Uthuset var tolv gånger tre meter i storlek.

Räddningstjänstens arbete riktades in mot att släcka elden och förhindra spridning. Det fanns en viss spridningsrisk på grund av gnistregn. Framåt 19.30 under kvällen meddelades att elden var släckt och att insatspersonal skulle vara kvar en timme till för att säkerhetsställa att elden inte skulle ta sig igen. Ingen person kom till skada under branden.

Redan under söndagskvällen meddelade Evelina Olsson på polisens pressjour i Region Syd, att en brottsmisstanke om mordbrand upprättats.

– Branden kan vara anlagd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!