Efterlängtad julklapp till samhällsföreningen

Precis lagom till jul blev den klar att tas i bruk. Den nya offentliga toaletten i Målilla blev en efterlängtad julklapp till samhällsföreningen.

Samhällsföreningens ordförande Kent Karlsson är nöjd med att den nya toaletten äntligen är på plats. Nu kan den prickas av på listan och man kan börja jobba med nästa.

Samhällsföreningens ordförande Kent Karlsson är nöjd med att den nya toaletten äntligen är på plats. Nu kan den prickas av på listan och man kan börja jobba med nästa.

Foto: Olof Carlson

Målilla2020-12-27 21:00

– Det känns jättebra, tycker ordförande Kent Karlsson, som kan se tillbaka på en långvarig kamp för att få till den.

Fast lite övrigt finns ändå att önska med toalettbyggnaden, hur flott och elegant den än är.

– Den borde ha fått lite mer belysning, säger Kent Karlsson, speciellt på gavlarna. Skyltarna borde lysas upp så att det syns att det är en toalett.

Men nu står den på plats, redo för kommande nödvändigheter. Det gör att föreningen kan pricka av den på listan och gå vidare med kommande projekt.

Även om året som alldeles strax har gått, med allt vad det innebär i fråga om inställda föreningsaktiviteter, har Målilla samhällsförening några punkter att bevaka. Som exempelvis bygget av den nya vägen.

– Där ska vi se till att den gångtunnel under riksvägen som planeras verkligen blir byggd, säger Karlsson. 

Han ser också fram mot bygget av den nya lekparken i Målilla, som enligt planerna ska börja byggas under 2021. Inte så mycket för egen del som för barnen i Målilla. Och de är många just nu, vilket gör att han gläds åt den stora utbyggnaden av skolan.

– Det är väldigt positivt med de här satsningarna på barnen, säger han, lekplatsen kommer säkert att blir en samlingsplats för hela familjerna, med grillplats och allt.

Han ser dessutom fram mot att Målilla ska få nya välkomstskyltar och är väldigt nyfiken på hur de kommer att se ut.

– Än så länge har jag bara sett förslagen, men det vore bra om vi kunde få titta innan de kommer upp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!