Hans Wincent, som han egentligen heter, höll i trådarna under den populära traktorparaden i hembygdsparken.
– Det är första gången jag är här i Målilla och jag är väldigt imponerad av både parken och arbetet som läggs ner inför och under Motorns dag, säger Hans Wincent och konstaterar att vädergudarna var på Målillas sida under lördagen.
Han är känd som mentor åt deltagarna i TV4:s dokusåpa Farmen.
– Jag brukar komma in på en Grålle i programmet. Tyvärr kunde jag inte ha med den i dag, för den är nere på sommarjobbet i Skillingaryd. Vi håller på just nu och spelar in Farmen.
Vad kan du berätta om årets inspelningar av Farmen?
– Det är många härliga personligheter som är med i år. Vissa år har vi några som sticker ut, men nu är det många som tar mycket plats.
Hur motorintresserad är du själv?
– Jag har en Grålle som jag kör med. Den har jag tagit över efter farsan. Sedan gillar jag inte att hålla på och skruva och mecka alltför mycket, utan jag tycker om att köra dem och titta på dem.
Roland S. Johnsson, ordförande i Målilla-Gårdveda hembygdsförening, berättar att de även har bokat Hans Wincent till föreningens sommarfest den 9 september.
– Han är populär nu, så vi tyckte att det verkade vettigt, säger Johnsson.
Han uppskattade att antalet besökare i hembygdsparken blev mellan 2 000 och 2 500 personer under lördagen. Motorns dag pågår även under söndagen.
– Vi har mer grejer i år än vad vi har haft förut, säger Johnsson och tillägger att årets tema är Målillamotorn, som tillverkades mellan 1907 och 1959.
Förutom veteranmotorer, traktorer, gamla brandbilar och mycket annat visades ett udda hemmabygge upp. Många stannade till för att ta en titt på det speciella fordonet, som såg ut som en blandning mellan en motorcykel och en lastbil.
– Det är en trike, en trehjulig motorcykel, i större format, säger Sune Karlsson från Oskarshamn.
Han har konstruerat fordonet efter eget huvud. Från början var det en kranbil, en Scania-Vabis av 1959 års modell.
– Det är bara en rolig grej. Jag tycker att det är kul att ställa ut den ibland. Det går att köra den, men det är inte lätt.
Sune Karlsson, som hade familjen med sig till Målilla, är en uppfinningsrik man. När hans döttrar var små byggde han en bil till dem.
– Det är en livsstil som vi alltid har levt med, säger en av döttrarna, Mickaela Bäck.