Fler brummande motorer i parken

Även Målillaborna får sin beskärda del av rallyfesten. På fredag eftermiddag kommer rallybilarna till hembygdsparken för ett serviceuppehåll.

Med programmet i högsta hugg har Roland S Johnsson börjat förbereda sig inför fredagens rallyfest i Hembygdsparken.

Med programmet i högsta hugg har Roland S Johnsson börjat förbereda sig inför fredagens rallyfest i Hembygdsparken.

Foto: Olof Carlsson

Målilla2018-06-26 14:00

Läs mer: Nu drar folkfesten igån

– Det blir ett bra tillfälle att se bilarna på nära håll, tycker Roland S Johnsson, ordförande i Hembygdsföreningen. Alla kanske inte har möjlighet att ta sig ut i skogen och se bilarna i full fart.

Men på serviceplatsen mitt i byn finns chansen att se i alla fall de flesta. En och annan kan ju ha utgått förstås, det är ju en bit in i tävlingen.

När bilarna kommer till Målilla har de precis avverkat specialsträcka elva, Åkerösträckan och gått i mål vid Vita Hästen.

– Det är 15,5 kilometer säger Roland och läser högt i programmet. Så jag räknar med att de första bilarna kommer hit vid halv tre eller så.

Det är 180 bilar som deltar i tävlingen, så det kommer att vara gott om tid att se dem i parken. Det lär ta en god bit av eftermiddagen innan alla har servat färdigt.

– Det är en bra serviceplats här, tycker Roland, vi kan erbjuda både vatten och toaletter.

Och bådadera brukar vara efterfrågande på en serviceplats.

Det är första gången som Midnattssolsrallyt stannar till för service i Hembygdsparken.

– De ringde mig tidigt i våras och frågade, säger Roland, som förstås inte var sen att nappa på förslaget. Det ska brumma motorer i Målilla Hembygdspark.

Efter Åkerösträckan landar bilarna intill i hembygdsparken för service, innan det bär vidare till nästa sträcka som går genom Hammarsjöområdet och ner till Hultsfred.

Precis som förra året kommer publiksträckan att köras längs Strandpromenaden och Storgatan, för att sedan svänga ner genom hembygdsparken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!