Fabrikschefen: "En avsiktsförklaring har undertecknats"

Glamox har klart med intresserad köpare av industrifastigheten i Gårdveda. "En avsiktsförklaring har undertecknats", säger fabrikschef Magnus Antonsson.

Försäljningen av Glamox industrilokal i Gårdveda har tagit ett stort steg framåt. "En avsiktsförklaring har undertecknats", uppger fakbrikschef Magnus Antonsson.

Försäljningen av Glamox industrilokal i Gårdveda har tagit ett stort steg framåt. "En avsiktsförklaring har undertecknats", uppger fakbrikschef Magnus Antonsson.

Foto: Charlotte Madestam

Målilla2021-04-30 12:09

Det betyder att fastighetsaffären tagit ett stort och väsentligt steg framåt, genom att parterna nyligen undertecknat en avsiktsförklaring.

Det kunde Magnus Antonsson berätta samma dag som fabriken stänger för gott.

Det ska betyda att köpare och säljare är överens om att man vill göra en affär och att man nu skapat sig arbetsro i kommande förhandlingar om ett slutgiltigt avtal.

Kan du säga vad det här betyder lite mer konkret?

– Intressenten har för avsikt att köpa fastigheten, men de behöver göra lite mer undersökningar. Det är egentligen allt jag vet, säger Magnus Antonsson, som hänvisar till en tystnadspliktsförbindelse.

Han kan därför inte kommentera vilken bransch det rör sig om. Tidigare har det sagts att det inte är ett lokalt företag, men det kan Antonsson inte heller kommentera. 

– Det har varit Glamox önskan att hitta en köpare som är intresserad av att bedriva verksamhet här, antingen i egen regi eller att man hyr ut lokalerna med den avsikten.

Ulrica Edlund är tidigare lokal klubbordförande i IF-Metall och gläds förstås över beskedet.

– Det har hela tiden varit min förhoppning att det ska dyka upp en intresserad köpare. Så det känns förstås jättepositivt, så inte lokalen blir stående obemannad. Helst hoppas jag ju också att en fastighetsförsäljning ska generera lite arbetstillfällen. Det vore riktigt roligt.

– Så det blir nog bra det här, även om det inte kan bli lika bra som innan när det var Glamox, tillägger hon.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!