Grävde upp tomten utan att fråga ägaren

"De kan väl i alla fall fråga först, innan de går in och gräver. Men de säger att de trodde det var Trafikverkets mark", säger Roland S Johnsson, ägare till stationhuset i Målilla.

Knappt en halvtimma efter att tidningen var i kontakt med företaget kom personal för att rätta till marken. Det berättar Roland S Johnsson som äger stationshuset och marken intill.

Knappt en halvtimma efter att tidningen var i kontakt med företaget kom personal för att rätta till marken. Det berättar Roland S Johnsson som äger stationshuset och marken intill.

Foto: Olof Carlson

Målilla2022-10-19 05:30

Roland S Johnsson är inte så lite upprörd över det här, som han ser det, intrånget.  En sträcka på bortemot 30 meter på tomten som grävts upp när Open Infra skulle gräva ner en fiberkabel.

– De har återställt området framför stationshuset, säger Roland S Johnsson. Men i övrigt ligger grästorvor, jord och stenar om vartannat.

– Det är samma dike som grävdes upp för gasledningen från Hagelsrum, säger Roland S Johnsson, men när de var klara, snyggade de till efter sig och nu hade det precis börjat bli grönt igen.

De senaste veckorna har det blivit åtskilliga telefonsamtal till fiberföretaget i Bromma.

– Det svar jag har fått är att de trodde det var Trafikverkets mark, säger Roland. Det gäller att veta. Annars får man kolla.

Företaget har dock meddelat att man backar. 

– Det stämmer, säger Anya Aleberg, kommunikationschef på Open infra. Vi har grävt en mindre sträcka vid järnvägsstationen som vi inte skulle ha gjort, eftersom vi skulle använda en kanalisation som lades ner i samband med gasledningen från Hagelsrum. Men vi har återställt marken i samråd med fastighetsägaren.

Det kan vara slumpen, men en halvtimma efter vårt samtal med företaget, ringer Roland Johnsson och berättar att de är på plats och återställer

Annars är det mest kommunmark som påverkas av grävningarna för att dra fram fiber till 121 hushåll i Målilla

– Vi räknar med att alla ska vara driftsatta till årsskiftet, säger Anya Alenberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!