Han är ny ägare till Målilla pizzeria

Sedan han kom till Sverige från Syrien 2017 har Mohieddin Bazzazeh jobbat på restauranger i Oskarshamn, Hultsfred och Stockholm. Numera driver han Målilla pizzeria.

Mohieddin Bazzazeh är ny ägare till Målilla pizzeria sedan den 1 augusti.

Mohieddin Bazzazeh är ny ägare till Målilla pizzeria sedan den 1 augusti.

Foto: Jimmy Larsson

Målilla2023-09-04 20:00

Trots att lunchrusningen borde vara över fortsätter kunderna att strömma in på pizzerian på Stockholmsvägen i Målilla. Mohieddin Bazzazeh förklarar att det är väldigt lugnt ibland – sedan kommer alla kunder på en gång.

Han tar emot beställningar och tillagar allt från kebabrullar till sallader och pizzor med van hand.

– Jag har jobbat som pizzabagare i Syrien i 16 år.

undefined
I sitt förra hemland, Syrien, var Mohieddin Bazzazeh pizzabagare i 16 års tid.

2017 lämnade han sitt hemland för ett nytt liv i Sverige. Sedan dess har han jobbat på restauranger som Pinchos i Oskarshamn och Milano i Hultsfred. Han har även provat på storstadslivet i Stockholm, där han arbetade på en pizza- och pastarestaurang under 1,5 års tid, innan han återvände till Småland.

– Jag älskar Kalmar län, säger Mohieddin Bazzazeh som menar att det är lättare att hitta både jobb och boende på mindre orter jämfört med i Stockholm.

undefined
Den nya ägaren har en del renoveringsplaner för pizzerian.

Efter flera år som anställd på olika restauranger kände han sig redo att driva eget företag. Därför blev han ny ägare till Målilla pizzeria den 1 augusti.

– Om kunderna är nöjda med mig kommer jag att flytta hit, säger Mohieddin Bazzazeh som i dagsläget bor i Oskarshamn med sin familj.

Efter den första månaden börjar han bli bekant med kunderna i Målilla.

– Jag känner igen 75 procent av kunderna. Men jag har inte sagt att jag är ny ägare, så de tror kanske att jag bara jobbar här.

undefined
Mohieddin Bazzazeh vill gärna lära känna Målillaborna.

Framöver planerar han att göra en del renoveringsarbeten i pizzerian.

– Jag hoppas också kunna fixa en uteservering till nästa sommar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!