Snart går det att lyfta stock i Målilla

Nu förbereds det för ett utegym i Målilla. "Kommer se ut ungefär som vid Hagadal", säger kultur-och fritidschef Tommy Svensson Pöder.

"Att förberett och vi har folk som jobbar med det hela tiden så utegymmet kommer vara klart här under hösten", säger kultur-och fritidschef Tommy Svensson Pöder. Utegymmet kommer att ligga i parken i Målilla.

"Att förberett och vi har folk som jobbar med det hela tiden så utegymmet kommer vara klart här under hösten", säger kultur-och fritidschef Tommy Svensson Pöder. Utegymmet kommer att ligga i parken i Målilla.

Foto: Charlotte Madestam

Målilla2021-09-23 14:30

Redan nu under hösten ska utegymmet som kommer ligga i parken öppna för motionärer. Förebilden är utegymmet i Hagadal som består av tio olika stationer och redskap gjorda av trä.

– Det kommer vara likvärdigt i utstyrseln och storlek, sedan kanske det kommer att vara någon annan station, menar Tommy Svensson Pöder.

– Vi kommer att se till att det finns funktioner för alla. Det ska vara så att man kan gå igenom sin kropp oavsett om man vill lyfta tungt eller lätt. Vi kommer också vara noga med tillgängligheten så att alla kan kom åt det. Det ska bli ett härligt område och en mötesplats, tillägger han.

I och med Hultfreds kommuns makeover-projekt ramlade det in förslag på hur Målilla kunde förbättras. Bland annat var just utegym ett av önskemålen.

– Vi har tittar på behoven i alla våra orter. Nu håller vi på med Målilla. Utegym är väldigt populärt och finns ett stort behov av. Det ser vi bara på Hagadal. Det ligger i tiden med folkhälsa och framförallt nu under pandemin har folk fått upp ögonen för att vara mer utomhus.

Vad utegymmet kommer ha för prislapp kan Tommy Svensson Pöder i dagsläget inte svara på.

– Det finns öronmärkta pengar för det och vi kommer inte spränga någon budget utan håller oss inom ramarna.

Kommer ni uppföra utegym på fler orter?

– Det kommer säkert att ligga på tapeten. Vi kommer gå igenom ort för ort och titta på önskemålen med respekt för budgeten som finns. Sedan kommer åtgärderna säkert variera eftersom behoven är olika.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!