Invigning av 50 nya lägenheter i Målilla

Nu är det klart. Eller i alla fall så gott som. Det nya äldreboendet på Vetlandavägen i Målilla. Totalt 50 nya lägenheter för äldre i särskilt boende står klara för inflyttning.

Äntligen dags för invigning av det nya äldreboendet i Målilla. Nyinflyttade Olof Karlsson fick uppdraget att klippa det blågula bandet.

Äntligen dags för invigning av det nya äldreboendet i Målilla. Nyinflyttade Olof Karlsson fick uppdraget att klippa det blågula bandet.

Foto: Olof Carlson

Målilla2022-08-24 18:15

På onsdagseftermiddagen hölls den högtidliga invigningen, av det som tidigare kallades Hemgården, men som numera fått det sakliga namnet Vetlandavägen 55 i Målilla.

När byggprojektet startade för ett par år sedan fanns här 23 lägenheter. Nu är det 50. Och det behövs, för inom kort börjar evakueringen av äldreboendet på Aspedalsgatan i Hultsfred och boende där får flytta till Målilla på grund av ombyggnadsarbeten.

undefined
Marie Pihl, verksamhetschef för äldreomsorgen, har varit med från början i planeringen och hon är helnöjd med resultatet. "Vi är jätteglada", säger hon.

En av dem som redan flyttat in på Vetlandavägen är Olof Karlsson, som i egenskap av nyinflyttad fick uppdraget att klippa det traditionella invigningsbandet, medan det hölls uppe av personalen.

– Jag har bott här i tre dagar nu, berättade han. Förut bodde jag på Sjövägen i Hultsfred. Och visst är det fint här. Det bästa är att man slipper laga maten själv. Och till matsalen kan man ju lukta sig fram... Så jag tycker det blev väldigt bra här.

undefined
Lars Rosander, ordförande i Hultsfreds Trygga hem, och Per Inge Pettersson, ordförande i socialnämnden, passade på att säga några väl valda ord.

Själva invigningen hölls i boendets egen restaurang, där köket bullat upp med både bubbel i plastflaska och några olika sorters snittar. Högtidliga tal hörde också till. Bland annat av äldreomsorgens verksamhetschef Marie Pihl som varit engagerad i utbyggnaden de senaste åren.

– Jag är jätteglad att det är klart nu, sa hon och överlämnade ordet till en lika glad Henric Runehagen från Riksbyggen, som tog tillfället i akt att tacka personalen för allt de har fått stå ut med under byggtiden. Ett tack som Marie Pihl instämde i.

Hela äldreboendet är i ett plan, de 50 lägenheterna är modernt utrustade med allt vad det innebär. Här finns, förutom lägenheterna, sex olika aktivitetsrum och nämnda restaurang.

undefined
Verksamhetschefen Marie Pihl tog ett gäng med sig och visade runt på de nybyggda avdelningarna och berättade att varje lägenhet är välutrustad med både flexibel badrumsinredning och egen tvättmaskin.

– Alla lägenheterna är utrustade med flexibel badrumsinredning, berättar Marie Pihl som visar runt i den nyrenoverade delen. Bano som det kallas. Det gör att de boende kan klara mycket själva.

Det betyder att både handfat och toalettstol är justerbara i höjdled, och att det finns handtag att hålla sig i.

undefined
Köket hade bullat upp med både snittar och bubbel till invigningen.

Äldreboendet i Målilla är först ut att bli klart inom ramen för utbyggnaden. Den ekonomiska föreningen Hultsfreds Trygga Hem planerar sedan att gå vidare. I Hultsfred är en utbyggnad på gång.

– Sedan är det Vena och Mörlunda som står på tur, säger Lars Rosander, ordförande i Hultsfreds Trygga hem. Men Målilla blir fortsatt det största äldreboendet med sina 50 lägenheter.

Rundvandring stod på programmet och besökarna fick möjlighet att se slutresultatet av den omfattande renoveringen.
Rundvandring stod på programmet och besökarna fick möjlighet att se slutresultatet av den omfattande renoveringen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!