Här vankas det en tidig julpremiär

Julen flyttar in på Skeppet på lördag. För tidigt tycker vissa, medan andra hurrar initiativet att låta Målilla stå för premiären.

Asta Pettersson är klar med lussekatterna. Nu kan julen flytta in på Skeppet.

Asta Pettersson är klar med lussekatterna. Nu kan julen flytta in på Skeppet.

Foto: Charlotte Madestam

Målilla2018-11-07 21:00

– Ja, det kan nog upplevas lite tidigt att ordna julloppis i mitten av november, säger föreståndare Asta Pettersson. Men vi har många som säger att den ligger rätt i tiden, att Skeppets julloppis liksom är starten på julen. Det kör ihop sig med så många julmarknader när vi kommer framåt december.

I år har 35-talet utställare bokat en plats, huvuddelen av dem inomhus men också några dukar upp sina varor ute. Fokus ligger på julgrejer men på den punkten har evenemanget bytt skepnad.

– De första åren var det enbart julgrejer som såldes, men efterhand har folk börjat plocka med sig allt möjligt annat, allt ifrån kläder till prydnadssaker, säger Asta Pettersson som hunnit baka klart lussekatterna till fikat som är minst lika viktigt. Sådana här tillfällen har Skeppet verkligen kommit att bli en samlingsplats, dit folk kommer även för att umgås.

Med lördagens aktivitet avrundas loppisåret 2018.

– Än en gång har vi haft en fantastisk loppissommar, intresset håller i sig, säger Asta. Som mest hade vi 130 försäljare och drygt 90 i snitt trots mycket regn inledningsvis och extrem hetta sedan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!