Här var det varmast i hela länet

Termometern i Målillarondellen visar på 34 grader. Sommarvärmen har slagit till med full kraft och många tar sin tillflykt till badstränderna.

Termometern i Målillarondellen rusade iväg till 34 grader i solskenet. Men SMHI reviderade den siffran till 29,5 grader.

Termometern i Målillarondellen rusade iväg till 34 grader i solskenet. Men SMHI reviderade den siffran till 29,5 grader.

Foto: Olof Carlson

Målilla2020-08-17 10:08

På radion talas det om parkeringskaos och trängsel på stränderna i Bohuslän. Så pass att räddningstjänsten har problem att ta sig fram om det skulle behövas.

Men här i våra trakter går det betydligt lugnare till visar en rundtur. Även om det är mycket folk och många bilar vid stränderna så är det inte direkt trångt. Familjer och grupper höll ett rimligt coronasäkert avstånd under söndagen och njöt av sol och värme.

Vare sig vid Hesjön, Stora Hammarsjön eller vid Kristinebergsbadet var det något parkeringskaos att tala om. Det finns väl tilltagna parkeringsytor och även om det var i det närmaste fullt, var parkeringsdisciplinen god.

Räddningschefen i Hultsfred, Michael Hesselgård hade vakten i helgen och han var inte speciellt orolig för parkeringskaos.

– Vi har inte varit ute och tittat, men det brukar aldrig vara några problem här, säger han. Däremot har vi varit ute en sväng på skolorna och tittat efter eventuell skadegörelse. Men det var lugnt där också.

Tidigare i veckan fick kommunen också besked om den senaste provtagningen på vattenkvalitén och där fick alla badsjöarna godkänt.

Termometern i Målillarondellen rusade iväg till 34 grader vid ettiden på söndagen. En siffra som dock SMHI reviderade en smula, till 29,5. Vilket var varmast i länet. Och enligt SMHIs hemsida näst varmast i landet.

Så det är en bit kvar till Målillas värmerekord från juni 1947, när det var 38,0 grader.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!