FĂ€rgglatt och personligt med Lille-Lo

VarumÀrket Lille-Lo Àlskas av kvinnor över hela Sverige. BekvÀma och roliga klÀder i smÄ serier. Allt designas av Cecilia Laurud Rönnqvist som vÀxt upp i MÄlilla.

Cecilia Laurud Rönnqvist Àr alltid fotomodell för sina egna klÀder: "Det Àr ett personligt företag, sÄ det kÀnns rÀtt"

Cecilia Laurud Rönnqvist Àr alltid fotomodell för sina egna klÀder: "Det Àr ett personligt företag, sÄ det kÀnns rÀtt"

Foto: Lille-Lo

MĂ„lilla2023-09-09 13:00

KÀrleken till klÀder har alltid varit viktig för Cecilia Laurud Rönnqvist. PÄ dagis blev det viss uppstÄndelse nÀr hon kom i hatt och tyllkjol och pÄ högstadiet i Hultsfred var det nog nÄgra som tyckte att hon var lite konstig.

– Jag hittade inte vad jag sökte och hemma hade vi en symaskin, sĂ„ jag började sy sjĂ€lv. Min mormor tog med mig pĂ„ loppis, sĂ„ det blev en blandning av second hand och hemsydda kreationer.

Stilen var fÀrgglad, lite 70-tal med lÄnga svÀngiga linjer och mycket fÀrg. Efter gymnasiet jobbade Cecilia inom restaurangbranschen i mÄnga Är. Att sy var en hobby och visst blev det lite vÀskor och annat som sedan sÄldes pÄ marknader. Under mammaledigheten med sin första dotter började Cecilia sy barnklÀder, efter det gick hon ner i tjÀnst pÄ bageriet hon jobbade pÄ och satsade mer pÄ klÀderna.

– Jag kĂ€nde att jag var skyldig mig sjĂ€lv det, att tro pĂ„ det jag gjorde, sĂ„ jag registrerade en firma. PĂ„ den tiden sydde jag allt sjĂ€lv, ofta med 70-talstyger som jag samlat pĂ„ mig.

undefined
StÀdrocken Àr lite av Cecilias signaturplagg, alltid i glada fÀrger

Det första plagget för vuxna var stÀdrocken, det klassiska kvinnoplagget som alla hemmafruar hade pÄ 60-talet. Ett rymligt och bekvÀmt plagg med fickor. I Lille-Los tappning Àr det Àr det mer busigt och retroinspirerat, men lika bekvÀmt.

– Folk Ă€lskar stĂ€drocken, det Ă€r nog mitt bĂ€st sĂ€ljande plagg. Den funkar som klĂ€nning eller över ett par byxor, öppen eller knĂ€ppt. Jag vet de som bĂ„de gift sig och gĂ„tt pĂ„ bröllop i en stĂ€drock.

Sedan sex Ă„r lever Cecilia pĂ„ företaget, hon designar modeller som sedan sys upp av ett litet skrĂ€dderi i Litauen. Hon samlar fortfarande pĂ„ 70-talstyger, men de blir allt svĂ„rare att hitta. Ibland nĂ€r hon kommer över ett unikt tyg kan det bli nĂ„gon modell. Även hennes klĂ€der i nyproducerade tyger sys upp i smĂ„ kollektioner, med kanske bara nĂ„gra plagg av varje. Allt Ă€r personligt, Ă€ven bilderna pĂ„ hemsidan, dĂ€r Cecilia sjĂ€lv visar alla klĂ€der.

– Jag gillar egentligen inte att vara med pĂ„ bild, men jag hade ingen annan. Men det Ă€r ett personligt företag jag driver, sĂ„ det kĂ€nns Ă€ndĂ„ rĂ€tt och klĂ€derna jag sĂ€ljer Ă€r bara sĂ„nt som jag sjĂ€lv vill ha och bĂ€ra.

Vem tror du köper dina klÀder?

– Jag tror att det Ă€r kvinnor i min Ă„lder, runt 45, vuxna som inte vill smĂ€lta in i den stora massan och se ut som alla andra. Kvinnor som uppskattar att det Ă€r miljövĂ€nliga material och att plaggen funkar Ă„ret runt, bĂ„de till vardag och fest.

Har din dröm gÄtt i uppfyllelse?

– Ja, men drömmen smög sig pĂ„ mig! Jag vill inte att det blir för stort med Ă„terförsĂ€ljare. För mig Ă€r det viktigt att det jag sĂ€ljer och designar Ă€r personligt och jag.

Cecilia Laurud Rönnqvist Àr alltid fotomodell för sina egna klÀder.
Cecilia Laurud Rönnqvist Àr alltid fotomodell för sina egna klÀder.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!