Hon känner sig redo för nya utmaningar

Jennifer Nilsson är redo för nya utmaningar, snart öppnar hon egen frisersalong på hemorten Målilla. ”Det är nu eller aldrig”.

Jennifer Nilsson i gamla Postens lokalen, som byggs om till frisersalong. "Jag är redo för nya utmaningar", säger hon.

Jennifer Nilsson i gamla Postens lokalen, som byggs om till frisersalong. "Jag är redo för nya utmaningar", säger hon.

Foto: Charlotte Madestam

Målilla2020-02-06 08:00

Målilla saknar frisersalong sedan en tid tillbaka. Det har bidragit till att 24-åriga Jennifer Nilsson vågat följa sin dröm och starta eget.

– Jag flyttar in i gamla Posten, lokaler som pappa äger. Det har förstås också underlättat för mig att ta beslutet, säger hon och tillägger:

– Han sa tidigt ”varför blir du inte din egen, du kan ju vara hos mig”. Ju mer jag tänkte på det, desto mer rätt kändes det. Jag tycker det känns angeläget att Målilla har en frisersalong, så inte allt dör ut.

Jennifer Nilsson har hela tiden följt sin dröm. Hon visste tidigt att det var frisör hon ville bli.

Så gymnasievalet var enkelt, tre år på frisörprogrammet i Kalmar följdes av 3 000 praktiktimmar på Intermezzo i Hultsfred, som hela tiden varit hennes arbetsgivare. Snart var hon behörig frisör med det hedersamma gesällbrevet i sin hand.

– Redan i skolan var drömmen att ha en egen salong, men så har det känts skönt att gå till jobbet, göra sin grej och gå hem utan allt annat ansvar. Men nu har jag varit anställd i fem år, så jag vill ha en ny utmaning. För tillfället är jag dessutom mammaledig för andra gången och kände snabbt att det var rätt enformigt att bara gå hemma. Jag älskar mitt jobb och den sociala kontakten som man har med kunderna, jag saknade det. Med en egen salong kan jag kombinera ledigheten med jobb.

Du är bara 24 år och redan egen företagare. Det är ett tufft steg att ta?

– Någon gång måste man ju börja, säger Jennifer Nilsson och skrattar. Som jag ser det är det erfarenheten som spelar roll, inte åldern.  

Vad skulle du säga är den största utmaningen?

– Yrket kan jag, där känner jag mig trygg, så det läskigaste är allt annat runt omkring, som följer med att driva eget företag. Men jag har läst på och jag har många människor omkring mig som stöttar och hjälper mig. Dessutom väljer jag att börja lite försiktigt så jag kommer ha öppet vissa kvällar och någon lördag i månaden, sedan är målet att höja budgeten undan för undan.

Vad har du fått för respons?

– Jag var jättenervös över vad folk skulle säga när jag skulle släppa nyheten på sociala medier. Men det hade jag inte behövt vara, jag är nästan i chock över alla positiva reaktioner, så nu känner jag mig ännu mer taggad.

När planerar du att öppna?

– Jag räknar med att komma igång framåt mars-april, när lokalen renoverats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!