Hund fick avlivas – ben brutna och misstänks blivit förgiftad

En kvinna i Målilla ska ha tvingats avliva sin hund. Enligt anmälan till polisen ska hunden ha fått ben brutna och misstänks blivit förgiftad.

En kvinna i Målilla tvingades avliva sin hund. Enligt anmälan till polisen upptäcktes den med brutna ben och misstänkt förgiftning.

En kvinna i Målilla tvingades avliva sin hund. Enligt anmälan till polisen upptäcktes den med brutna ben och misstänkt förgiftning.

Foto: Jimmy Larsson

Målilla2024-09-10 15:21

Polisen har fått in en anmälan om djurplågeri och förgöring. En kvinna i 65-årsåldern hade enligt anmälan sin hund i trädgården. Hon ska ha ropat på hunden men när den inte kom gav hon sig ut för att leta. 

– Hon ser då att hunden släpar sig fram, den kan inte gå. Senare på kvällen börjar hunden kräkas. När hon kommer till veterinär konstateras att bakbenen och ett framben är brutet och att den sannolikt har blivit förgiftad. Hunden fick avlivas, säger Thomas Johansson hos polisen. 

Händelsen ska ha skett den första augusti. Det är oklart varför anmälan till polisen dröjt. Det finns för närvarande ingen misstänkt och förundersökningen har lagts ner. 

– Motiveringen är att det inte finns förutsättning för att bedriva utredning. Det finns inte uppgifter som gör att det går att utreda vidare, ingen misstänkt, inga spaningsuppslag, inga vittnen. Skulle det vara så att det kommer fram uppgifter, då återupptar vi förundersökningen naturligtvis, säger Johansson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!