Inbrott på fritidsgården: "Det är jättetråkigt"

Det har varit ett inbrott på fritidsgården i Målilla – men det är oklart om tjuven eller tjuvarna fick med sig något. Utanför de sönderslagna rutorna låg det bland annat tv-apparater, godis och en kaffebryggare.

Polisen fick vetskap om inbrottet sent i måndags kväll, när en förbipasserande person såg att två fönsterrutor var krossade.

Polisen fick vetskap om inbrottet sent i måndags kväll, när en förbipasserande person såg att två fönsterrutor var krossade.

Foto: Arkiv

Målilla2023-04-18 12:27

Inbrottet skedde sent i måndags kväll. Någon gång efter 21.00 när personalen och ungdomarna hade gått hem.    

– Det var en förbipasserande person som upptäckte att två glasrutor till fritidsgården var krossade och slog larm, säger Håkan Karlsson vid polisen.    

Till en början fanns det misstankar om att det fortfarande befann sig en eller flera obehöriga personer inne i lokalerna. Men det var tomt. Däremot var det en hel del stöldgods utanför fritidsgården.    

– I nuläget vet vi inte om tjuven eller tjuvarna fick med sig något. Det rubriceras som både inbrottsstöld och skadegörelse, säger Håkan Karlsson.   

Johanna Nilsson är chef på ungdomsenheten i Hultsfreds kommun. Hon bekräftar att det har varit ett inbrott på fritidsgården i Målilla.    

– Det är jättetråkigt när det förstörs för våra ungdomar. I övrigt kan jag inte säga så mycket mer om händelsen. Vi har inte varit där och gått igenom alla saker än. I det här läget väntar vi på att polisens tekniker ska göra en undersökning.  

Hur påverkas verksamheten?  

– Tanken att vi ska hitta en alternativ mötesplats, innan vi kan återvända till fritidsgården. På onsdag kommer vi förmodligen vara i gympasalen.

Fritidsgården har öppet tre dagar i veckan (måndagar, onsdagar, fredagar) och riktar sig till ungdomar i årskurs 6 och upp till 18 år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!