Ingen grandans: Stöttar barn på annat sätt

Julgransraskningarna i Mörlunda och Målilla är inställda. Istället skänker Lions pengar till Bris. "Vi tror att behoven är ännu större så här i coronatider".

Julgransdanserna i Målilla och Mörlunda är inställda. Istället väljer Lions Club att skänka motsvarande summa till Bris.

Julgransdanserna i Målilla och Mörlunda är inställda. Istället väljer Lions Club att skänka motsvarande summa till Bris.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström/Arkiv

Målilla2021-01-07 19:00

Det säger Margareta Sundlin, ordförande i Målilla-Mörlunda Lions Club:s utkommitté, som föreslår styrelsen vad pengarna ska betalas ut till.

Det behövdes inga längre diskussioner för att enas kring beslutet att skänka pengar till Bris, nu när grandanserna i både Mörlunda och Målilla ställts in i spåren av coronapandemin.

– Motsvarande summa för godispåsar, musik, korv och annat vill vi ska komma barn till godo på annat sätt, säger Margareta Sundlin. I dessa tider när många barn kanske inte har samma andrum i skolan känns det extra angeläget att stötta Bris som fått 4 000 kronor.

Hultsfred/Vimmerby Kvinnojour har också fått ett bidrag, 5 000 kronor som en uppmuntran för det arbete de gör för att skydda misshandlade kvinnor och deras barn.

För första gången har man också överlämnat ett bidrag till Suicide Zero, en ideell organisation som sedan 2013 arbetar för att radikalt minska självmorden.

Däremot valde man att dela ut de traditionella julblommorna till boende på Hemgården och Lundagården. Dock med hjälp av personalen den här gången. I övrigt är all verksamhet pausad. 

– Vår största inkomstkälla är sommarloppisen, så vi är tacksamma för att vi kunde hålla den öppen. Det var en tid där mellan midsommar och september, då smittspridningen inte var så intensiv som nu. Då sålde vi för mer än vi brukar. Det märktes att folk röjt hemma, vi fick jättemycket fint till skänks, och att folk var sugna på att komma ut och göra något.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!