Kika in i Målillas nya skola – öppnar i höst

Det blev en smygstart i Målilla Skolas nya matsal. Redan i förra veckan blev det lite test, och den här veckan är det full fart. Eller ja, nästan.

Personalen i matsalen stolta över sin nya arbetsplats. Arbetsmiljön har fått ett verkligt lyft efter flytten in till det nya köket och matsalen.

Personalen i matsalen stolta över sin nya arbetsplats. Arbetsmiljön har fått ett verkligt lyft efter flytten in till det nya köket och matsalen.

Foto: Olof Carlson

Målilla2021-05-19 12:00

– Det har varit lite snurrigt nu i början, säger Sandra Karlsson som jobbar i det nya köket. 

– Men nu börjar vi komma i ordning.

Kökspersonalens arbetsmiljö har fått ett rejält lyft, med ny och modern utrustning. Så även om det nu i början behövs en hel del bläddrande i manualer och instruktionsböcker för att få igång maskinerna så har det fungerat bra med matlagningen. Både med biffar och stekt fisk med kall sås.

– Det är barnens favorit, säger Sandra Karlsson, det funkar i alla väder.

– Det är många touchskärmar att ha koll på, säger Sandra Karlsson, och många nya ljud att lära sig känna igen.

undefined
Rektorerna Johanna Ulvenhag och Louise Weinfors Lockström är verkligen glada och stolta över den nya matsalen.

Lika glada över den nya matsalen som kökspersonalen, är rektorerna på skolan. Louise Weinfors Lockström och Johanna Ulvenhag är minst lika glada över att få ta den i bruk.

– Det blir bättre miljö för barnen att äta, det blir mer gemenskap på skolan. Matsalen är gemensam för förskolan, särskolan och grundskolan just för att skapa gemenskap mellan de olika skolformerna, säger Louise Weinfors Lockström.

Tidigare har skolan och förskolan intill haft var sitt kök, men nu ser man också en rad samordningsfördelar genom att baka ihop de båda enheterna till en. Den nya matsalen är en del i ett större utbygge på Målilla Skola, som är det nya namnet på Venhagskolan.

Det nya skolhuset är nämligen ihopbyggt med det gamla. Rektorerna Louise Weinfors Lockström och Johanna Ulvenhag tar tidningen med på en liten rundtur, uppför trappor, ner för trappor. Det finns en hel del av den varan i skarven mellan husen. Men – det finns hiss också.

– Här kommer vi in i en skolsal, säger Louise Weinfors Lockström, och öppnar en dörr.

– Det är stort och fint härinne, säger hon.

Fast lite tomt är det än så länge. Än finns här inga möbler, men det är ingen brådska. Inflyttningen blir först till hösten.

Vi fortsätter vandringen in i korridor, i det som ska bli särskolans lokaler. Rektorerna visar stolt upp både målarrum och hemkunskapssal innan upptäcktsfärden går vidare.

undefined
Målilla skola. Till och med skolklockan är på plats i nybygget. Och den går rätt. Nu är det mest bara utomhusarbeten kvar, för att få i ordning skolgården till skolstarten i höst.

Det har också blivit ett antal nya klassrum, där bland annat särskolan kommer att få nya, permanenta lokaler. Så en stor del av skolgården har nu varit en byggarbetsplats ända sedan förra hösten.

– Men det har gått bra. Vi har hela tiden haft en bra dialog med byggarna, säger Louise Weinfors Lockström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!