Kund skruvade bort toalettstolen på Coop

Toalettstolen var bortskruvad, handfatets avloppsrör likaså. Personalen på Coop trodde inte sina ögon när kunden lämnat toaletten.

Foto: Privat

Målilla2019-09-18 16:09

– Vi har aldrig varit med om något liknande, säger ställföreträdande butikschef Elin Tell, som upptäckte förödelsen.

Hon satt i kassan på tisdagsförmiddagen när en man kom in och bad om att få låna nyckeln till kundtoaletten.

– Jag reagerade på att han var där inne väldigt länge, så efter en tid var jag framme och lyssnade vid dörren. Jag var orolig att något hänt honom. Jag hörde inget konstigt, så jag tänkte att han kanske hade lämnat över nyckeln till en annan kund i kön. Sedan funderade jag inte mer på det, berättar Elin Tell.

Efter uppskattningsvis 45-60 minuter kom mannen till kassan, han betalade för det han handlat och tackade hövligt för lånet av nyckeln. Snabbt återvände han en andra gång, ville låna nyckeln igen med ursäkten att han glömt tvätta händerna.

Elin Tell tyckte hela grejen kändes märklig, så när mannen lämnat butiken tittade hon efter på toaletten och kunde inte tro det hon såg.

– Mannen hade monterat bort toalettstolen och flyttat den åt sidan. Man såg att han hade rotat i avloppet, det låg äckligt avloppsvatten på golvet och papper överallt. 

Han hade också skruvat bort rören till handfatet, gjort åverkan på golvvärmecentralen och stängt av varmvattenberedaren.

Mannen ska enligt vittnesuppgifter ha lämnat butiken på en svart moped. Han är okänd av personalen, som gjort en anmälan till polisen som också har en övervakningsfilm att ta del av.

undefined
Karta: Coop Målilla
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!