Laddar för motordag i miniformat

Visst blir det Motorns Dag i Målilla Hembygdspark i år också. Fast kanske inte riktigt som vi är vana vid från tidigare år.

Roland S Johnsson och de andra i Målilla Hembygdspark laddar upp i för helgens Motordagar. I år i lite annorlunda form än tidigare.

Roland S Johnsson och de andra i Målilla Hembygdspark laddar upp i för helgens Motordagar. I år i lite annorlunda form än tidigare.

Foto: OLOF CARLSON

Målilla2021-08-04 12:00

– Vi har coronasäkrat det så gott det går, säger ordförande Roland S Johnsson, som räknar med att ett 70-tal gamla och lite nyare motorer ska finnas till beskådande nu på lördag och söndag.

Så det kommer att tuffa och puffa över hela parken nästan om vanligt. Den tydliga skillnaden från tidigare, är att motorerna är utspridda över ett större område för att förebygga trängsel. Dessutom är besökarantalet begränsat till 600 personer samtidigt.

– Det har dock inte varit helt lätt att få till det, säger Roland S Johnsson, regelverket är ganska suddigt. Ska vi räknas som temapark, eller nöjespark. Det kan inte ens länsstyrelsen svara på. 

Men han har läst på regelverket noga i flera omgångar och ser inga problem med helgens evenemang.

Varje år har Motorns Dag ett tema och i år blir det "Föreningens och medlemmarnas motorer".

– Det kommer sig av, säger Roland S Johnsson, att några medlemmar från Skåne ville att vi skulle träffas och köra våra motorer och prata, och utifrån det har det utvecklats till Motorns Dag i miniformat.

Ett traktorrally finns också med i programmet i år. En runda på tre mil och så här långt har 15 ekipage anmält sitt intresse för att vara med.

Med åren har Motorns Dag i Målilla utvecklats till ett av de största evenemangen i landet, när det gäller stationära och mobila motorer. Mestadels gamla tändkulemotorer från början på 1900-talet. Men det finns förstås också en hel del andra, modernare inslag i utbudet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!