Lastbilschaufför misstänkt för rattfylleri efter olycka

Vid 18-tiden inträffade en trafikolycka vid rondellen väster om Målilla på riksväg 23/47. En förare misstänks för rattfylleri.

Målilla2022-04-11 18:42

Enligt räddningstjänstens ledningscentral har en lastbil vält i rondellen strax utanför tätorten i riktning mot Järnforsen/Virserum. Lastbilen ska ha transporterat tungt skrot, och är därför inte så lätt flyttbar. Bärgning är beställd men det kan ta tid.

Under tiden är framkomligheten i rondellen påverkad. Trafik släpps igenom växelvis. Enligt Trafikverkets hemsida kan störningarna pågå fram till 21:30.

Det finns i nuläget inga uppgifter om olyckan orsakat några personskador. Lastbilschauffören var enligt rapport från olycksplatsen ute ur fordonet och talbar.

21:00

Polisen uppger att den förare som körde lastbilen fick göra ett alkotest. Han blåste positivt och är nu misstänkt för rattfylleri. Enligt Trafikverkets hemsida är stopptiden för arbetet vid rondellen framskjutet till klockan 02.

21:10

Från räddningstjänstens ledningscentral uppger man att arbetet nu handlar om att flytta på lasten, det vill säga skrot. Man uppskattar att det arbetet kommer att pågå fram till 23:00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!