Malin hyllades i helgen: "Jag blev väldigt förvånad"

Ärofyllt, roligt och överraskande. Det var många känslor på samma gång när Malin Blixth Johansson från Pelarne blev utsedd till Årets ledare inom Smålands Bilsportförbund.

Det var första gången som Smålands Bilsportförbund utsåg Årets ledare. "Det var en rolig överraskning", säger pristagaren Malin Blixt Johansson.

Det var första gången som Smålands Bilsportförbund utsåg Årets ledare. "Det var en rolig överraskning", säger pristagaren Malin Blixt Johansson.

Foto: Privat

Målilla2024-01-31 11:35

Den nyblivna 30-åringen har flera olika uppdrag i Målilla MK Bilklubb. Hon är sekreterare i styrelsen, drar ett tungt lass i tävlingsorganisationen – och kör själv.

Nu kan hon dessutom titulera sig årets ledare. Det var på helgens bilsportgala som Malin Blixth Johansson helt plötsligt blev uppkallad på scenen.

– Jag hade ingen aning, utan blev väldigt förvånad när de läste upp mitt namn, säger hon.

Vad betyder det här priset för dig?

– Att man orkar fortsätta lägga ner så mycket tid som man gör, och att man vill göra ännu bättre tävlingar framöver. Jag är både glad och stolt.

Malin Blixth Johansson var länge engagerad inom ridsporten. Det dröjde relativt länge innan motorsporten och folkrace blev en stor del av hennes liv.

– Jag körde första gången 2017 och fastnade direkt. Sedan dess har det varit en stor grej för hela familjen. Min sambo är också med i styrelsen och våra barn hänger med på tävlingarna. När säsongen är igång tar det ofta hela helgerna och en del vardagskvällar, att antingen skruva med bilarna eller hjälpa till med något inom klubben.

Vad är tjusningen?

– Folkrace är verkligen en folksport. Det handlar inte bara om själva körningen, utan vi har väldigt roligt utanför banan också. Man träffar många nya kompisar. 

Smålands Bilsportförbund skriver att Malin Blixth Johansson är en ledare "som sprider stor glädje och hjälper till med sin kunskap och sitt engagemang".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!