Många besökare på Hultsfredsrundan

Hultsfredsrundan växer sig allt större för varje år som går. Tanken är att den ska växa ytterligare redan till nästa år. "Vi är många konstnärer som upplevt att det har varit många besökare hos oss under veckan", säger Annika Mikkonen.

Annika Mikkonen visar upp sina figurer som är tillverkade av sugrör samt ihoprullade  bokblad.

Annika Mikkonen visar upp sina figurer som är tillverkade av sugrör samt ihoprullade bokblad.

Foto: Madeleine Jakobsson

Målilla2019-07-02 17:26

Fjärde årets Hultsfredsrunda är nu i hamn. Det är konst- och kulturgruppen i Hultsfreds kommun som står för evenemanget. Konstrundan påbörjas alltid söndagen efter midsommar och pågår under en veckas tid. I år var det ett 20-tal utställare runt om i kommunen som valde att vara med. Annika Mikkonen som är en av konstnärerna har varit med sedan starten och hon tycker att Hultsfredsrundan blir mer attraktivt för varje år som går.

– Vi blir fler utställare, någon faller ifrån och någon tillkommer. Vi är ett bra gäng och de flesta har varit med länge. Tillsammans försöker vi skapa en bra runda som är lagom lång, säger Annika.

Annika berättar att det har varit många besökare hos henne under veckan och vad hon har hört, så har de andra utställarna också haft bra besöksunderlag. Annika har förutom sin egen utställning i hemmet även haft en utställning på Konsthallen i Virserum under veckan.

Annika säger att hon tidigare målade med olja, men att hon för tolv år sedan övergick till akvarell. Detta är något som hon inte ångrat. – Det är helt underbart att jobba med akvarell, mycket färg och mycket vatten så det flyter ut. Det gör inte oljan, den ligger kvar på samma ställe där man lägger den, säger hon.

Konstnärerna som deltog i Hultsfredsrundan har visat allt från akvarell till skulpturer i olika former och olika material.

I Lundstorps loge, strax utanför Mörlunda ställde Eva Rådholm och Berit Emstrand ut keramik och akvareller under konstrundan.
I Lundstorps loge, strax utanför Mörlunda ställde Eva Rådholm och Berit Emstrand ut keramik och akvareller under konstrundan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om