Marknaden som knallarna gillar

Nio av tio knallar återkommer till Målilla marknad. "Det är ett tecken på att de säljer bra hos oss", säger Per-Gunnar Gabrielsson från Målilla OK, som firar 20-årsjubileum som arrangör.

Orienteringsklubben firar 20-årsjubileum som marknadsarrangör. Gunnar Karlsson, Per-Gunnar Gabrielsson och Bo Johansson förbereder inför lördagen.

Orienteringsklubben firar 20-årsjubileum som marknadsarrangör. Gunnar Karlsson, Per-Gunnar Gabrielsson och Bo Johansson förbereder inför lördagen.

Foto: Charlotte Madestam

Målilla2018-10-04 10:28

Konkurrensen är annars hård, knallarna har många marknader att välja mellan. Tuffa motståndare har visat sig vara de större tvådagarsmarknaderna i Arvika och Rättvik exempelvis.

Men den står sig ändå bra, höstmarknaden i Målilla.

– Den är inte stor och man hittar inte en massa av samma sak, men här finns det folk förväntar sig av en marknad – som leksaker och blommor och ätbart i form av karameller, korv och munkar. Och så kommer förstås Dellemyrs Tivoli med hoppborg och karuseller. Det är också tradition, säger Per-Gunnar Gabrielsson som varit marknadsgeneral alla 20 åren som ortens orienteringskubb haft ansvaret.

På lördag är det dags igen, som alltid första lördagen i oktober. Det är väl inarbetat vid det här laget. Ett 50-tal knallar har anmält sitt intresse och SMHI har pratat om bra höst- och marknadsväder. Det är en nog så avgörande faktor för utgången.

– Den sociala biten är viktig, här träffas folk, de står och pratar och tar en fika tillsammans. Om vädret är bra stannar de lite extra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!