Nu breddar man rondellen

Lastbilschaufförer svänger många gånger för snävt i rondellen i Målilla. I går breddades den för att minimera risken att komma utanför kanten.

Patric Hallberg och hans kollegor breddade rondellen i Målilla under onsdagen.

Patric Hallberg och hans kollegor breddade rondellen i Målilla under onsdagen.

Foto: Charlotte Madestam

Målilla2018-07-04 13:00

– Det ska inte vara något problem egentligen, för rondellen är inte smal på något vis. Men det har visat sig att den tunga trafiken håller ut för långt och kör ut i gruset. Särskilt när de kommer från Hultsfred och fortsätter på riksväg 23, säger Mikael Johansson, grävmaskinist. Det gör att gruset skickas upp på vägen, när de hamnar utanför asfaltskanten.

Så Svevia beslutade att bredda rondellen, ett arbete som både inleddes och avslutades under onsdagen.

– Det här är bland de värsta ställena i hela distriktet att jobba på, trafiken är så intensiv, säger Leif Svensson, där han står i rondellen bland alla fordon.

– Det visas dålig hänsyn mot oss, som har vägen som vår arbetsplats, tillägger Mikael Johansson. Vissa passerar förbi försiktigt, andra inte.

Samtidigt lagades den sönderkörda asfalten i korsningen Vetlandavägen- Atlantvägen och en gammal, oanvänd bussficka togs bort och ersattes med en slänt istället.

– Bilister har flera gånger misstagit sig och trott att bussfickan varit infarten till Coop, förklarar Mikael Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om