Nyhet på gården: Nu används fälten till annat

I väntan på att potatisen ska i jorden används åkrarna till annat. Axelssons i Aby har gjort skidspår för allmänheten på de öppna fälten.

Louise Axelsson har hjälpt till i arbetet med att göra skidspår på markerna hos Axelssons i Aby. Nu finns två olika långa spår över jordgubbsfält, där potatisen ska växa och spannmål gro.

Louise Axelsson har hjälpt till i arbetet med att göra skidspår på markerna hos Axelssons i Aby. Nu finns två olika långa spår över jordgubbsfält, där potatisen ska växa och spannmål gro.

Foto: Privat

Målilla2021-02-17 11:04

För första gången används markerna till annat än odling. Över jordgubbsfält, där potatisen ska växa och spannmål gro sträcker nu två skidspår ut sig.

– Vi är ju skidåkare själva, Patrik och jag och tycker det är väldigt roligt. Och jag tyckte det kändes roligt att folk kan komma ut och röra på sig och ta tillvara på det fantastiska vinterväder vi har. Det är ju inte varje vinter det går att göra spår, säger Elisabeth Axelsson och fortsätter:

– Så vi köpte en spårare. Patrik och våra barn Louise och Filip har hjälpts åt att göra spår. Det känns väldigt positivt att kunna erbjuda skidspår, speciellt i dessa tider när man inte kan umgås som vanligt.

Eftersom de går på åkrarna i byn är det två lättåkta slingor, 1,5 kilometer respektive 2 kilometer långa.

– Bra för nybörjare med andra ord, tillägger Elisabeth Axelsson.

undefined
Premiärsöndagen var det ett 20-tal skidfantaster som passade på att njuta i det fina vintervädret.

Hur föddes idén?

– Jag hade en sportlovsaktivitet för tiotalet år sedan, då det var snö när allt bestämdes. Men när det väl var dags fick jag bara ihop några hundra meter på fälten. Men jag minns att jag tyckte det var roligt att de som aldrig provat på skidåkning kunde åka.

Hur mottogs idén premiärhelgen?

– Fantastiskt bra, bara under söndagen hade vi minst 20 personer som åkte, så det var bilar på gårdsplanen mest hela dagen. Vi hade ju inte gårdsbutiken och serveringen öppen då, men det finns även grillplatser med ved, men då får man sköta elden själv. Jättekul att se alla som skidade fram och njöt i solen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!