Omfattande skadegörelse i hembygdsparken

Krossade fönster, utriven inredning, sönderbrutna dörrar. En våg av skadegörelse har dragit fram genom Målilla Hembygdspark.

Totalförstörd. Fredrik Kjellander kunde räkna till tolv träffar efter stenkastningen mot vindrutan på en av veteranlastbilarna i parken.

Totalförstörd. Fredrik Kjellander kunde räkna till tolv träffar efter stenkastningen mot vindrutan på en av veteranlastbilarna i parken.

Foto: OLOF CARLSON

Målilla2020-03-11 12:00

En våg av skador som i hög grad har drabbat föreningens samling av veteranfordon. Inte minst då de gamla brandbilarna.

– De har varit inne i brandbilarna och rotat runt, säger Roland S Johnsson, ordförande i Hembygdsföreningen. De har bland annat rivit sönder klädseln invändigt. Klädsel på insidan av dörrarna har förstörts. De har också slitit loss registreringsskylten på en av brandbilarna.

Den hittades en bra bit därifrån, tillsammans med ett gammalt strykjärn som stått i ett av fönstren på Garveriet.

På tre ställen på den gamla byggnaden har de små glasrutorna i de spröjsade fönstren slagits sönder och saker som stått på fönsterbrädorna innanför har rivits ut, eller välts omkull. På en av lastbilarna har vindrutan totalförstörts. Fredrik Kjellander som jobbar i hembygdsparken räknar till tolv träffar, och på marken under ligger stenarna som använts.

– Den rutan kostar säkert 5 000 kronor, säger Roland S Johnsson, om den ens går att få tag i nuförtiden.

En gaffeltruck har också fått en sidoruta spräckt.

–  Det är så onödigt med den här förstörelsen, säger Roland S Johnsson. Vi jobbar mycket för att hålla parken i ordning och det här är det sista vi behöver.

Hembygdsparken är ett populärt promenadstråk i Målilla och skadegörelsen upptäcktes i söndags kväll av förbipasserande som slog larm till Roland S Johnsson, som började titta runt i parken. Han upptäckte snart att även fordonen drabbats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!