Butikssatsning läggs på is: "En försiktighetsåtgärd"

Utbyggnaden av Coop i Målilla läggs på is. Nya kalkyler måste till, den kraftiga prisutvecklingen gör att man nu drar i bromsen.

Coop i Målilla har en fin utveckling de senaste åren och det skapar ett behov av utbyggnad. Men nu läggs planerna på is, i avvaktan på vart prisutvecklingen tar vägen.

Coop i Målilla har en fin utveckling de senaste åren och det skapar ett behov av utbyggnad. Men nu läggs planerna på is, i avvaktan på vart prisutvecklingen tar vägen.

Foto: Olof Carlson

Målilla2022-11-21 10:04

– Det gäller alla våra investeringar. Det är en ren försiktighetsåtgärd från vår sida, säger vd Richard Hedesand i Coop Oskarshamn Ekonomisk förening, något som Barometern-OT var först med att rapportera om.

Planerna på en omfattande utbyggnad av butiken i Målilla har funnits ganska länge. En utökning med 400 kvadratmeter för att få till både butiksyta och större lagerutrymmen. Så sent som i september var utbyggnaden högaktuell.

Arbetet med att göra en budget för företaget inför nästa år är i full gång, och i år är det kanske svårare än någonsin att få ihop siffrorna.

– Det osäkra omvärldsläget gör att allt blir dyrare, säger Richard Hedesand, det gäller logistik, varor och annat. Därför väljer vi att pausa alla satsningar tills vi vet mer om vart det tar vägen.

Något som även kommer att påverka ombyggnaderna på Coop i centrala Hultsfred.

– Det gäller alla planerade satsningar, säger han, utan att utveckla det vidare.

Så för att få tid på sig att se vart utvecklingen är på väg och för att ge sig själva tid att räkna om kalkylerna stoppar man de planerade satsningarna tills vidare.

– Hur länge är svårt att säga, men längre fram, i vår vet vi kanske mer. Men allting annat är ju i princip klart, så när vi vet mer om det ekonomiska läget går det snabbt att komma igång igen, säger Richard Hedesand.

Hedesand betonar att det handlar om en försiktighetsåtgärd. 

– Jag tror att alla företag jobbar med att se över sina kostnader just nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!