Polisanmälan upprättad efter brand vid badplats

Polisen misstänker brott efter tisdagens brand vid Hesjön utanför Målilla.

Räddningstjänsten fick rycka ut till en mindre brand vid Hesjön utanför Målilla.

Räddningstjänsten fick rycka ut till en mindre brand vid Hesjön utanför Målilla.

Foto: Olov Carlson

Målilla2020-08-25 13:23

Larmet kom in till SOS klockan 13.13 på tisdagen. Enligt inringaren skulle det brinna i marken i närheten av badplatsen vid Hesjön utanför Målilla. Polisen uppger att det rök och pyrde i marken när räddningstjänsten kom fram till platsen. 

Brandmännen fick släpa utrustningen ett par hundra meter genom skogen för att komma fram till elden men väl på plats var släckningsarbetet inte särskilt omfattande. Ett område på cirka fem kvadratmeter precis i sjökanten brändes av.

Polisen har varit på platsen och gjort en undersökning. Eftersom de inte kan utesluta brott har en polisanmälan om allmänfarlig vårdslöshet upprättats. Enligt räddningschefen i beredskap, Andreas Enberg, kan branden ha uppstått från en grillning. Det framkommer också i polisanmälan, som har upprättats eftersom det råder eldningsförbud i Hultsfreds kommun nu när det är mycket torrt i skog och mark. 

– I anmälan står det att någon okänd har eldat vid sjön utan att släcka efter sig när de har lämnat platsen, säger Patric Fors, presstalesperson på Polisen Syd. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!