Polisen: "Minst två gärningsmän till skadegörelsen"

"Vi vet nu att det var två gärningsmän – minst", säger kommunpolis Håkan Karlsson. Samtidigt har saneringsarbetet inletts, efter den omfattande skadegörelsen i Frikyrkan.

Vid den tekniska undersökningen i Frikyrkan i Målilla, kunde polisen slå fast att det rör sig om minst två gärningsmän, som ligger bakom den omfattande skadegörelsen.

Vid den tekniska undersökningen i Frikyrkan i Målilla, kunde polisen slå fast att det rör sig om minst två gärningsmän, som ligger bakom den omfattande skadegörelsen.

Foto: Charlotte Madestam

Målilla2021-07-02 15:10

Denna och nästa vecka är vikta för saneringsfirman, att städa upp efter förövarna som orsakade en skadegörelse utöver det vanliga i Frikyrkans lokaler.

Polisen har varit på plats och gjort en teknisk undersökning. Håkan Karlsson är dock fåordig kring vad den gav, med hänvisning till förundersökningssekretessen.

– Jag kan säga så mycket att vi vet att det var två gärningsmän – minst. Nu hoppas vi på mun-till-mun-metoden, Målilla är inte större än att det kan bli invånarna som löser det här. Någon bör höra något.

Sedan det blev känt, att Frikyrkan utsatts för omfattande skadegörelse, har församlingen fått mycket uppmuntran och stöd från kyrkor och församlingar, även mer vidsträckt. 

– Till och med från kontakter församlingen har utomlands, och många från samhället förfasas också över det som hänt märker vi, säger pastor Gerth Thorstensson.

Har du kunnat börja smälta det som hänt?

– Det är fortfarande mycket tankar, samtidigt som det är mycket att stå i. Det känns sorgligt, det går inte att komma ifrån, man blir väldigt, väldigt ledsen över att någon gör så här emot oss.

Påverkar det här församlingen framåt på något sätt?

– Vi jobbar på och kommer igen. Vi behöver förmedla tro, hopp och kärlek i ännu högre grad när någonting sådant här händer. Så när allt det här fått lägga sig tror jag att vi har en viktig uppgift att fylla, tillsammans med andra positiva krafter i samhället, som vi vill vara en del av.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!