Traktorhelgen i Målilla läggs ner: "Otroligt roliga år"

Nästa sommar blir det ingen traktorhelg i Målilla. Arrangörerna har beslutat sig för att lägga ner det populära evenemanget. "Vi avslutade på topp", säger Ulrica Karlberg Rudén.

Årets upplaga av Målilla Traktor Power Weekend, som lockade 16 500 besökare, blev den sista. Evenemanget läggs nu ner.

Årets upplaga av Målilla Traktor Power Weekend, som lockade 16 500 besökare, blev den sista. Evenemanget läggs nu ner.

Foto: Johanna Rotebäck

Målilla2022-09-06 16:00

Sedan 2009 har Målilla Traktor Power Weekend arrangerats på Skrotfrag Arena. Men nu går evenemanget i graven, vilket Dagens Hultsfred var först med att rapportera om.

När tog ni beslutet att lägga ner traktorhelgen?

– Egentligen pratade vi om det redan förra året i familjen, att vi inte orkade mer. Men det slutgiltiga beslutet tog vi nu i augusti när avtalet skulle förnyas med Dackarna, säger Ulrica Karlberg Rudén.

undefined
"Vi tar med oss många roliga minnen", säger Ulrica Karlberg Rudén, en av arrangörerna till traktorhelgen.

Hon är en av fyra delägare i Traktorevent Sverige AB, som har arrangerat Målilla Traktor Power Weekend. Övriga delägare är Christian Rudén, Claes Birgersgård och Bilsektionen i Målilla.

– Det har varit tufft att få tag i funktionärer, och ju större det har växt sig desto mer har vi fått att göra. Samtidigt har det varit otroligt roliga år och publiken har varit helt fantastisk.

Att lägga ner traktorhelgen var därför inget lätt beslut.

– Vi kände att vi ville göra ett riktigt bra avslut, säger Ulrica Karlberg Rudén som konstaterar att årets evenemang blev en publiksuccé med 16 500 besökare.

– Det var kul att få avsluta på topp.

Finns det ingen som kan tänka sig att ta över evenemanget?

– Det finns en kille som ska göra en minivariant på Öland. Vi har även tävlingar på Öland under turistsäsong. Han tar det kända datumet, helgen efter midsommar, och tar med sig det till Öland. 

undefined
Årets upplaga av Målilla Traktor Power Weekend, som lockade 16 500 besökare, blev den sista. Evenemanget läggs nu ner.

Minivarianten av traktorhelgen ska anordnas i Norra Möckleby. Men i Målilla får evenemanget ingen efterföljare.

– Det kommer inte att köras mer traktorpulling på Skrotfrag Arena.

Ulrica Karlberg Rudén berättar att de har haft ett väldigt bra samarbete med Dackarna genom åren. Hon vill även lyfta fram Rosenfors IK:s damfotbollssektion, vars insatser varit guld värda.

– Utan dem hade vi inte klarat av det här. De har städat hela arenan och haft hand om otroligt mycket saker.

Vad tycker du har varit det bästa med Målilla Traktor Power Weekend?

– Det är alla fantastiska möten med människorna. Positiva, glada ungdomar som bara älskar traktorer och den här fartfyllda helgen med mycket tävlingar, jippon och tokerier. Det har varit traktorer i surhål, traktorfotboll, traktorspeedway, traktorcross och sedan naturligtvis SM i traktorpulling på lördagarna. Vi har haft Lifvens hos oss ett flertal gånger. De har showat med sången "Mjölkebil" som har blivit som en nationalsång för eventet. Vi tar med oss många roliga minnen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!